Huis van de maand

Deze recreatiebungalow is gelegen in een bos met oude eiken, grove dennen en lariksen aan het einde van een zandpad. Het is een wit stenen huis op een bijzondere plek. Een plek die rust uitstraalt en rust geeft. Reeën lopen langs, de buizerds hangen in de lucht en de vleermuizen vliegen in de schemer over. In het voorjaar is er een oorverdovend gekwetter van tientallen verschillende vogels op zoek naar een broedplek.

Veerweg 11, Dalfsen – € 265.000,- k.k.

De rivier de Overijsselse Vecht is vlakbij, via het pontje ben je lopend in een uur in Dalfsen, de route terug gaat achter kasteel Rechteren langs, in minder dan een uur zit je weer voor het huisje. Op 40 fietsminuten, te bereiken via mooie fietsroutes aan de noordkant van de Vecht, ligt het oude Hanzestadje Ommen, waar een kop koffie op een terras in alle jaargetijden een genoeglijk vakantiegevoel geeft.

Bij het huis hoort ruim 2500 m2 bos, met voldoende hout voor de open haard. Voor het huis is een bloementuin en een grasveld. Het bos geeft bescherming bij storm, schaduw bij hitte, en zuurstof gedurende de nacht.

De energie van de plek is zo bijzonder dat je na een uur al de drukte van een hectisch (stads)bestaan kwijt bent en tot rust komt.
De woning is in de jaren 50 van de vorige eeuw slim ontworpen en gebouwd, een glaspui op het zuiden, de zon komt in de winter binnen, en in de zomer niet. Dit dankzij een ruime dakoverhang die als een zonnekap werkt.

De woning is van alle gemakken voorzien, zoals centrale verwarming, open haard, moderne keuken en badkamer. Overal in het huis kijk je naar buiten, je woont in de natuur, in de stilte, met een fantastisch uitzicht.

Als je houdt van de natuur, van stilte en je zoekt een unieke plek in Nederland, dan is dit huis het antwoord.

Gezien het bouwjaar van de woning zijn in het dak asbesthoudende onderdakplaten gebruikt.

Meer informatie? Kijk dan hier.

Dit huis van de maand wordt aangeboden door Goudzwaard Makelaardij.

Prinsenstraat 10, 7721 AJ Dalfsen
Tel. 0529 43 20 58
info@goudzwaard.nl
www.goudzwaard.nl

Foto's 7