4x redenen waarom Ommen een leuke vakantiebestemming is

Rondom rivier de Vecht liggen talloze leuke plaatsjes. Zo heb je Hardenberg, Dalfsen en Ommen. Ommen is een leuke vakantiebestemming en dat is niet voor niets. In het centrum van Ommen vind je een gezellig plein met talloze restaurantjes, maar ook voor de natuur en cultuur kun je in Ommen uitstekend terecht. Meer redenen waarom deze plaats in het Vechtdal een aanrader is om een paar dagen te bezoeken, lees je hieronder.

  1. Veel leuke campings waar je kunt vertoeven

Ommen is een populaire vakantiebestemming. Het is dan ook niet zo gek dat er in Ommen talloze campings te vinden zijn. Zoek bijvoorbeeld eens op ‘camping Ommen’, een camping die leuk is voor zowel jong en oud. Er zijn dan ook genoeg activiteiten te ondernemen die leuk zijn voor iedere doelgroep. Je hebt hier een waterpark, een klimbos en zelfs een wellness. En voor de kinderen in gezinnen die dol zijn op paarden: vier vakantie met pony bij huisje, die jullie mogen voeren en borstelen. Ook mooie wandelingen maken met de pony is natuurlijk een echte must have!

  1. Genieten langs of op de Vecht

Ommen ligt gelegen langs de Vecht. En daar moet je dan ook zeker even van genieten wanneer je hier op vakantie bent. Zo kun je lekker liggen zonnebaden in het gras langs de rivier, maar je kunt hier ook mooie wandelingen maken. Bovendien kun je ook een sloep huren en de Vecht zelf verkennen, of je kunt mee met een georganiseerde boottocht.

  1. Ga de natuur in

In het Vechtdal zijn genoeg mooie pareltjes te vinden die je kunt ontdekken. Zo heb je in Ommen zelf genoeg wandelpaden, maar ook in de omgeving is er van alles moois te zien. Ga bijvoorbeeld eens naar de Lemelerberg, waar je een berg kunt beklimmen van 80 meter hoog. Vervolgens heb je prachtig uitzicht over velden met heide. Daarnaast heb je ook de Sahara, een grote zandvlakte. Hier kun je heerlijk spelen met kleine kinderen of honden, maar daarnaast kun je er natuurlijk ook een mooie wandeling maken. In ieder geval is er genoeg te zien in en rondom Ommen.

  1. Strijk neer op de vele terrasjes van Ommen

Ommen heeft een gezellige binnenstad. Zo zijn er voor de shopliefhebber genoeg winkels te vinden en voor de cultuurliefhebber genoeg musea. Ook het plein met de vele terrasjes is de moeite waard om eens te bezoeken. Strijk hier neer en ga een hapje eten tussen de middag, ga voor een lekker diner of vermaak je in de verschillende kroegen tot in de late avonduurtjes.

 

Artikel delen:
Gerelateerde berichten