Meester Auke Helder neemt afscheid van De Kardoen

Afgelopen donderdag 2 juli stond de schooldag op De Kardoen in het teken van het afscheid van meester Auke Helder. Na 35 jaar werken op verschillende scholen van de PCO Ommen e.o. heeft hij besloten om als leerkracht te stoppen.

 

’s Morgens vroeg werd meester Auke door de kinderen van zijn groep 7 van huis opgehaald met feestelijk versierde fietsen en werden meester Auke en zijn vrouw met de TUKTUK naar school gebracht. Langs de route van huis naar school hadden zich alle groepen van De Kardoen opgesteld om hun meester voor de laatste keer met veel lawaai te begeleiden naar school. Bij school aangekomen kreeg meester Auke van de leerlingen van de school een TomTom aangeboden, zodat hij de weg naar school ook later nog terug zal kunnen vinden. Voor zijn vrouw was er een mooie mand met bloeiende lavendel.

 

De rest van de morgen had groep 7 een feestelijk programma in de klas voor hem voorbereid en de morgen werd afgesloten met een gezamenlijke lunch. Van de leerlingen van groep 7 kreeg meester Auke 2 relax-tuinstoelen aangeboden, die hij de komende week al goed kan uittesten. Na schooltijd was er een gezellig, druk bezochte receptie waar ouders, oud-leerlingen en oud-collega’s hem de hand konden drukken. Tijdens de receptie werd meester Auke toegesproken door de directeur van de school en het team liet op de melodie van meester Auke’s favoriete kamplied een aantal anekdotes de revue passeren. Namens het team van de Kardoen kreeg meester Auke samen met z’n vrouw een ballonvaart aangeboden. ’s Avonds werd deze warme, feestelijke dag afgesloten met een gezellige afscheidsmaaltijd.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten