Spannende tennismomenten tijdens finaledag “Vechtdalcup”

Op zaterdag 4 en 5 november werden de eerste onderlinge wedstrijden van de “Vechtdalcup” gespeeld in de tennishal in Hardenberg. Door de fusie van TVO en TOGO in TC Hardenberg, is DLTC Gerner uit Dalfsen aangesloten, waardoor er weer volop wedstrijden gespeeld konden worden.

Spannend was het vanaf de eerste tot en met de laatste wedstrijd. Waar TC Ommen de eerste dag afsloot met het beste gemiddelde, werd deze de tweede dag overgenomen door DTC Dedemsvaart. Ondertussen deed nieuwkomer DLTC Gerner, stilletjes een opmars naar de derde plek. Tijdens het tweede weekend, wist Ommen de eerste plek weer te veroveren, maar verzuimden zij om een gat te slaan. TC Hardenberg, kende een geweldige dag en wist door te schuiven naar de tweede plek.

Op de finaledag zondag 13 november bleef het spannend tot de laatste wedstrijden en waren er nog drie verenigingen in de race voor de wisselbeker. TC Ommen maakte het in de Herendubbel extra bijzonder door met een mix combinatie de baan op te gaan. Dedemsvaart was hier niet van onder de indruk en haalde met gemak de eerste set binnen. In de tweede set wist Ommen zich te hervinden en trok deze naar zich toe, waardoor beide verenigingen met argusogen naar de uitslag van TC Hardenberg / TV Gramsbergen keken.

Ook hier werden de punten verdeeld, waardoor TC Ommen een mooie uitgangspositie kreeg met nog twee wedstrijden voor de boeg. Het in geruime mate toegestroomde publiek, zag op baan zes hoe DLTC Gerner, het de heren van Ommen lastig maakte en de eerste set met ruime cijfers naar zich toe trok. Zowel supporters van Hardenberg als Dedemsvaart beloonden de punten die door Dalfsen gescoord werden waardoor hun kansen op de overwinning toenamen.

De uiteindelijke uitslag werd pas in de laatste ronde beslist, DTC Dedemsvaart had voldoende aan vier punten, Hardenberg en Ommen hadden aan vier punten voldoende mits, DTC Dedemsvaart punten zou laten liggen. In de eerste set, deden zowel TC Hardenberg als DTC Dedemsvaart wat ze moesten doen, TC Ommen liet de punten liggen en werd daarmee kansloos voor de overwinning. Maar, zowel TV Slagharen als TC Ommen wisten zich in de tweede set te herwinnen en maakten het hun tegenstanders lastig. TV Slagharen, wist al snel een gat te slaan me DTC Dedemsvaart, waardoor Dedemsvaart afhankelijk werd van de uitslag TC Hardenberg en TC Ommen. Bij winst van TC Hardenberg zou de beker in Hardenberg blijven staan en bij een gelijk spel, zou de beker voor een jaar in Dedemsvaart mogen pronken. Naast Ommense supporters, begonnen ook de Dedemsvaart supporters te juichen en klappen bij punten voor de Ommenaren.

De uiteindelijke eindstand is nog nooit zo close geweest, met minimale verschillen werd DTC eerste met een gemiddelde van 2.407, tweede werd TC Ommen met 2,370 en TC Hardenberg eindigde op de derde plek met 2,345.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten