Kerstmarkt op en rond kasteel Eerde

Op  woensdag 14 december zal International School Eerde voor de tweede keer een kerstmarkt houden. Mede vanwege het succes van vorig jaar wordt dit jaar met veel verve aan de tweede editie gestalte gegeven.

De sprookjesachtige omgeving met het statige kasteel op de achtergrond is als een scène uit een Charles Dickens roman en leent zich daarom bij uitstek voor een dergelijk evenement. Normaliter zijn de poorten van deze privé-school gesloten maar nu staan ze wagenwijd open en is de bezoeker meer dan welkom. Naast het historische Kasteel is ook het moderne schoolgebouw opengesteld voor het publiek.

Internationale School Eerde is onder de nieuwe bezielende leiding van de nieuwe investeerders gericht op de verbinding met de samenleving. Studeren is volgens managing director van den Heuvel geen bezigheid op zich maar moet haar betekenis vinden in een maatschappelijk doel, kinderen die weten waarvoor ze studeren, presteren veel beter dan kinderen die dingen doen omdat het simpelweg moet. ‘We zoeken naar motivatie en vinden deze motivatie veelal in een maatschappelijke link,’ zegt Van den Heuvel.

De kerstmarkt is dan ook vanuit een schoolopdracht georganiseerd. Leerkrachten en studenten werken samen om deze markt voor ieder een succes te maken. Er komen veel standhouders uit Ommen en omstreken die koopwaar aanbieden die past bij de sfeer van de markt en de komende feestdagen.

Internationale school Eerde vindt het fijn om het kalenderjaar op deze manier af te kunnen sluiten maar er ligt ook een diepere gedachte achter. De privé school bouwt intensief aan een nieuwe identiteit en onderdelen van deze nieuwe identiteit zijn het rijke verleden met al haar tradities maar ook Ommen en zijn inwoners. Internationale School Eerde is deel van Ommen en Internationale School Eerde wil Ommen en zijn bewoners  weer deel laten worden van de school.

Volgens van den Heuvel is de verwevenheid van de school met de omgeving essentieel voor het toekomstig succes van de school. Dit begint al heel letterlijk met het betrekken van producten van locale ondernemers maar Internationale School Eerde zoekt ook een diepere cultuur-historische verbondenheid. Men werkt hierbij nauw samen met Natuurmonumenten, de eigenaar van het landgoed.

‘Landgoed Eerde is van oudsher een plek geweest waar internationaal verlicht denken zijn wortels vond en dat moet vooral zo blijven,’ aldus van den Heuvel. International School Eerde heet u van harte welkom tussen 17:00 en 21:00 uur.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten