Foto: Dook van Gils

Avond over behoud, herstel en ontwikkeling van Landgoed het Laar

Vrijdagavond 6 maart geven diverse organisaties hun (toekomst)visie op Landgoed het Laar waar de afgelopen jaren verschillende werkzaamheden hebben plaatsgevonden.

 

Op uitnodiging van Vereniging Natuur en Milieu de Vechtstreek zullen wethouder K. Smit van de gemeente Ommen, mevrouw drs. G. van Altena van het Overstigt en ir. S. Fortkamp van Waterschap Vechtstromen hun visie geven op het behoud, herstel en de ontwikkelingen van het rijksmonument. Voorzitter van de Vechtstreek Hein Kuijper zal de verschillende sprekers introduceren.

 
Het monument, dat belangrijke cultuurhistorische, landschappelijke en natuurwaarden in zich heeft, staat volop in de belangstelling. Wethouder Smid zal de plannen en de toekomstvisie van de gemeente belichten, aansluitend worden de cultuurhistorische en landschappelijke waarden van het landgoed aangereikt door mevrouw van Altena en de heer Fortkamp zal aspecten van integraal water- en natuurbeheer behandelen.

 
De avond in Huize Het Laer, Het Laer 2 te Ommen begint om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur en is gratis voor leden van de Vechtstreek, niet leden betalen 2 euro p/p. Gezien het beperkte aantal plaatsen voor deze interessante avond, is het noodzakelijk dat u zich aanmeldt. Dat kan via het speciale aanmeldformulier op de website www.vechtstreeknatuur.nl of via Dook van Gils 0529-451150.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten