ACO-selectie pakt dubbel bij “den Alerdinck”

Afeglopen weekend namen atleten van ACO deel aan crosswedstrijden in Nijverdal en Laag-Zuthem. Bij de vierde SCC-cross bij de havezate “den Alerdinck” in Laag Zuthem en de Nijverdalse Bergcross schreven vijfentwintig ACO-atleten zich in voor de diverse afstanden.

SCC, Laag Zuthem

Op haar 2500m zat Suzan Ruitenberg weer in de prijzen, ze scoorde een derde plaats in 10.24. Michiel Veldman, sinds kort bij de selectie, had een goede start, en finishte als tweede in een rappe 17.58. Maarten Koggel greep net naast het podium en werd netjes vierde in 18.21.

Nijverdalse Bergcross

Bij de 1500m waren Noor van den Enk en Nout Meijer weer van de partij. Noor finishte in een prima 8.40 en Nout in 6.40. Ruben Koppelman liep net naast het podium op zijn 2500m, en passeerde de finish op de vierde plaats in 8.08.

Op de middenafstand 5000m werden twee eerste plaatsen behaald. Danny Koppelman overtrof zichzelf vandaag. Hij versnelde in de laatste 1500m, sloeg een gat, en finishte als eerste in een zeer rappe tijd van 18.24. Gevolgd door Nick Marsman die een mooie 18.53 neerzette.

Yvonne Meijer pakte de eerste plaats in de categorie V35 in 23.11. Aline Kootstra scoorde bovendien in het CLO-klassement een derde plaats, zij finishte als vierde in de wedstrijd in 22.29. Fred Sluis liep bij de M50 naar een mooie tweede plaats in 22.00.