Foto: Dook van Gils

Vleermuizenavond bij de kinderboerderij

De Vereniging Natuur en Milieu de Vechtsteek organiseert op vrijdag 17 februari een thema-avond over vleermuizen. Theo Douma, vleermuizenkenner bij uitstek, zal vertellen over het verborgen leven van vleermuizen en over de onderzoeken met betrekking tot deze vliegende zoogdiertjes op Landgoed Eerde. Op het landgoed zijn ongeveer 150 kasten geplaatst, waarvan gretig gebruik wordt gemaakt.

Theo Douma is al sinds begin jaren ’90 bezig in de ban van de vleermuis. Hij heeft destijds zijn afstudeerproject over vleermuizen gedaan op Landgoed Eerde. Er werd onderzocht of, wanneer en welke soorten hun sonar uit konden zetten tijdens hun zoektocht naar voedsel.

Hij zal vertellen welke soorten op het landgoed leven en neemt het publiek mee, ook in foto’s, in de wondere leefwereld van de vleermuis. Veel mensen hebben ten onrechte angst voor vleermuizen. Er doen allerlei enge verhalen de ronde over deze dieren, terwijl ze juist zo interessant zijn.

Theo Douma vertelt er graag over. De avond wordt gehouden op de nieuwe kinderboerderij bij Het Laer (Het Laar 2) en begint om 20.00 uur. Inloop is vanaf 19.30 uur. Opgave is niet nodig. Voor leden van de Vechtstreek is de toegang gratis; niet-leden betalen 2,- p.p. met een max. van 5,- per gezin.

Meer informatie op www.vechtstreeknatuur.nl.

Artikel delen:
Foto's 2
Foto: Dook van Gils
Gerelateerde berichten