Foto: Eigen foto

Glasvezel voor het buitengebied weer een stap dichterbij

De burgemeester van de gemeente Ommen, Mark Boumans, en de wethouder Klaas Agrcicola van de gemeente Dalfsen, hebben vandaag samen met Michiel Admiraal van Communication Infrastructure Fund (CIF), het convenant ondertekend.

Hierin staan de afspraken over de aanleg van glasvezel in het buitengebied van de gemeente Ommen en Dalfsen. CIF gaat namelijk op korte termijn starten met de glasvezelcampagne “Glasvezel buitenaf”. Wanneer 50% van de inwoners van het buitengebied zich aanmeldt voor een glasvezelabonnement, gaat CIF dit najaar beginnen met de aanleg van glasvezel in het buitengebied. Het gaat in totaal om zo’n 4.500 adressen in Ommen, Dalfsen en een deel van Zwolle.

Bij de ondertekening waren ook de vertegenwoordigers van de plaatselijke initiatieven uit Dalfsen, Nieuwleusen en Ommen aanwezig. Zij hebben zich al geruime tijd ingezet voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied. Zij hebben aangegeven CIF te zullen ondersteunen in de campagne en er samen voor te zorgen dat de 50% gehaald wordt. Inwoners van het buitengebied uit Ommen en Dalfsen kunnen kiezen uit een abonnement bij een dienstaanbieder. Daarnaast betalen zij maandelijks een vastrechtvergoeding van 12,50 euro voor de glasvezelaansluiting. Het is ook mogelijk om deze aansluitvergoeding in één keer af te kopen voor 1.600,- euro.

Belang breedbandverbinding groot

,,De aanleg van glasvezel op deze schaal in het buitengebied van onze gemeente is echt uniek. Inwoners van onze gemeente hebben hier hard voor geknokt. De aanleg van glasvezel betekent een enorme impuls voor de vitaliteit van de kernen in het buitengebied. Het is nu zaak dat inwoners en ondernemers zich aanmelden, zodat er volgend jaar daadwerkelijk overal glasvezel ligt”, aldus burgemeester Mark Boumans van de gemeente Ommen.

Klaas Agricola, wethouder Dalfsen: ,,Glasvezel in het buitengebied is één van de randvoorwaarden om het platteland leefbaar en vitaal te houden. Als gemeente Dalfsen zijn wij dan ook verheugd over het feit dat Stichting Breedband Dalfsen en Nieuwleusen Synergie zich samen met CIF hard gaan maken voor de aanleg van een glasvezelnetwerk in het buitengebied van de gemeente Dalfsen.”

Planning

Als de campagne start, ontvangen de inwoners een brief van CIF. Dit is tevens de uitnodiging voor de informatieavonden. Vanaf dat moment start de campagne “Glasvezel buitenaf” en voor de zomervakantie is al duidelijk of de benodigde 50% is gehaald. In het najaar van 2017 zal CIF starten met de aanleg, zodat dit in 2018 voor Dalfsen, Ommen en een deel van Zwolle is afgerond.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten