Romantische liedkunst in Dalmsholte

Zondagmiddag 9 april valt er in Dalmsholte volop te genieten van de romantische liedkunst. Pianiste Reinild Mees en mezzosopraan Margriet van Reisen voeren een programma uit met liederen van Mahler, Mendelssohn en Schumann. Zij laten geliefde klassiekers horen uit onder andere Des Knaben Wunderhorn (Mahler) en Lieder ohne Worte (Mendelssohn).

Reinild Mees is een gelauwerd pianiste, die samen met vele zangers door heel Europa concerten geeft. Reinild gaf les aan het Conservatorium van Amsterdam, de Opera Studio Nederland en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Momenteel doceert ze aan de Robert Schumann Hochschule te Düsseldorf. Het repertoire van mezzosopraan Margriet van Reisen omvat alle tijds- en stijlperioden. Zij soleerde in orkestliederen en oratoria onder directie van onder anderen Frans Brüggen en Nikolaus Harnoncourt. De ensembles en orkesten waar zij zong varieerden van ASKO/ Schönberg Ensemble, Nederlands Blazers Ensemble en Nederlandse Bachvereniging tot Koninklijk Concertgebouw Orkest, Symfonieorkest van Montréal en de Berliner Philharmoniker. Dit is het laatste huisconcert van de Kunstkring Ommen van dit seizoen. Het eerste concert van het seizoen 2017-18 is op 1 oktober dit jaar.

Dit huisconcert van de Kunstkring Ommen begint om 15 uur, in concertzaal ‘Het Muziekgebouw’ aan de Goosdijk 5 in Dalmsholte. Niet-leden zijn van harte welkom! Wel is aanmelden nodig vanwege het aantal beschikbare plaatsen. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij Menzo Bunge (038 33 189 63) of Brord Goeting (voorzitter, 0529 457 548). De toegangsprijs voor niet-leden is € 15,00.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten