Foto: Dook van Gils

Drie interessante activiteiten van VNM de Vechtstreek

Zaterdag 20 mei, kunnen natuurliefhebbers mee voor een zwerftocht met boswachter Arend Spijker. Wie zin heeft in een wandeling van ongeveer 15 à 20 kilometer door het prachtige Vechtdal kan zich opgeven via het contactformulier op de site van VNM de Vechtstreek. Telefonisch mag ook: 0529-45 11 50. De start is om 7.00 uur bij de Kinderboerderij in het Laar.

Rond 16.30 uur is de tocht ten einde. Deelnemers dienen zelf voor eten en drinken te zorgen. Wat er te beleven is blijft een verrassing, zowel voor Arend als voor de deelnemers. Deelname voor leden van de Vechtstreek is gratis; niet-leden betalen 5,- euro p.p.

Traditiegetrouw organiseert de Vereniging Natuur en Milieu de Vechtstreek op Hemelvaartsdag, 25 mei, weer een Vroege Vogelexcursie. Deze dauwtrapexcursie, die onder leiding staat van Henk Ruiter, is erop gericht vogels te herkennen aan hun roep en zang. Dit jaar is gekozen voor een andere locatie dan voorgaande jaren; de start is om 6.00 uur ’s morgens (!) bij de parkeerplaats Meiersbos in Eerde bij Ommen, in de scherpe bocht van de Hammerweg, op +/- 2,5 km. vóór Den Ham, vanuit Ommen gezien.

De excursie voert door het Meiersbos en het Eerder Achterbroek. Een afwisselend landschap met bossen, heide en weilanden, waarbij de kans op de zang van verschillende soorten vogels groot is. Henk verwacht daar onder andere de wielewaal te horen (en misschien te zien), de geelgors, de roodborsttapuit en de gekraagde roodstaart. Een must voor iedere natuur- en vogelliefhebber! Aanmelden is niet  nodig. Deelname is voor leden van de Vechtstreek gratis, niet-leden betalen 2,- euro p.p. met een max. van  5,- euro per gezin.

Een goede week later, op vrijdag 2 juni om 20.00 uur, geeft Bas Worm een lezing over Edelherten in de Kern. Hoe mooi zou het zijn, als je tijdens een wandeling door een van de vele bossen rond Ommen in de schemering oog in oog zou komen te staan met een edelhert? Staatsbosbeheer verkent op het ogenblik de mogelijkheden van edelherten in het Vechtdal.

Meer informatie op www.vechtstreeknatuur.nl.

Artikel delen:
Foto's 2
Foto: Dook van Gils
Gerelateerde berichten