Nick Marsman breekt DSM-circuit-record op 800m

Woensdag 17 mei werd in Kampen de derde wedstrijd van het DSM-baancircuit georganiseerd door de atletiekvereniging ISALA ‘96. Dit baan-circuit is bestemd voor AB-junioren en senioren/masters.

Vier ACO’ers schreven zich in op hun favoriete onderdeel, hierbij werd drie keer goud gescoord, drie PR’s en twee clubrecords. Nick Marsman had zijn dag, hij pakte op zijn 800m het circuitrecord en staat nu als eerste op de DSM top-10-lijst allertijden. Hij opende heel snel met 25.7 op de eerste 200m en moest verder alleen op kop zijn race afmaken, zijn tijd 1.53.86, tevens een PR en een clubrecord.

Ook Aline Kootstra en Michiel Veldman presteerden goed op de 800m. Aline, die voor de eerste keer een buiten-800m liep, passeerde de finish als eerste in een prima 2.18.23. Deze tijd was goed voor een zesde plaats allertijden. Michiel draaide een top 800, hij snoepte ruim twee seconden van zijn PR af en finishte in 2.03.91. Master Yvonne Meijer was in haar categorie de enige deelnemer op de 1500m.

Desondanks finishte ze in een zeer rappe 4.56.00, ook een PR en een clubrecord. Alom een succesvolle DSM-dag voor de ACO-atleten.