Jorrit Veneman naar NK Skills Heroes

HARDENBERG – Jorrit Veneman, tweedejaarsstudent van de opleiding Allround Timmerman, niveau 3, gaat op woensdag 10 en donderdag 11 december deelnemen aan het NK van de ‘Skills Heroes’ op het Deltion College in Zwolle. De student van het Alfa-college Hardenberg, locatie Regionaal Techniek Centrum (RTC), komt uit in de categorie ‘Bouw Timmerman’.

Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor mbo’ers. Er zijn nationale finales op verschillende scholen. Studenten krijgen de kans om hun talenten te laten zien in diverse vakrichtingen. Jorrit: “Het is zo mooi om kans te maken op de titel ‘Beste Bouw Timmerman van Nederland’. Ik vind het een uitdaging om nauwkeurig te werken en mezelf te bewijzen. Mocht ik winnen dan ga ik naar de WorldSkills in Brazilië, maar eerst de focus op Zwolle en dan kijken we wel verder.”

 Finaleopdracht

De opdracht van Jorrit is inmiddels bekend. Hij gaat een kapconstructie maken met vier hoekkepers en een kilkeper. De basis van deze kapconstructie zijn twee rechthoekige constructies die onder een hoek van 135º op elkaar staan. Op de overgang zijn een hoek en een kilkeper nodig. Deze hoek en kilkeper komen tegen een centraal geplaatste makelaar. Tijdens het NK krijgt Jorrit voor het eerst de voorbeeldtekening te zien. Hij wordt onder andere beoordeeld op het eindresultaat, werktempo, efficiënt werken en maatvoering.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten