Saxenburgh Groep en V&VN bedanken zorgtoppers op Dag van de Verpleging

Dinsdag 12 mei 2015, de internationale Dag van de Verpleging, bedanken de Saxenburgh Groep en de landelijke beroepsorganisatie van Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN), verpleegkundigen en verzorgenden voor hun inzet. Die dag brengt Helma Zijlstra, directeur van V&VN een werkbezoek aan de Saxenburgh Groep. Zij zal in het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg spreken met een delegatie verpleegkundigen. Ze zet haar werkbezoek voort in Woonzorgcentrum Nijenhaghen in Ommen voor een rondleiding en gesprek met enkele verzorgenden en wijkverpleegkundige. Tevens overhandigt ze waarderingswensen en het Expertisegebied ambulanceverpleegkundigen.

 

Pauline Terwijn van de Raad van Bestuur Saxenburgh Groep en Dianne Ooms, voorzitter van de Verpleegkundige & Verzorgende Staf zullen Helma Zijlstra verwelkomen. Op het programma van het werkbezoek staan presentaties over de functie van het Zorgloket, stoma- en wondzorg in de zorgketen en de ontwikkeling van wijksteunpunten en de inzet van wijkverpleegkundigen. Ook een presentie van de uitkomsten van een onderzoek naar delier in ziekenhuizen komt aan de orde.

De Saxenburgh Groep wil hiermee haar vernieuwende manier van werken en verbindende rol in de regio belichten.

 

Op de dag van de verpleging heeft de Saxenburgh Groep op alle locaties spandoeken opgehangen met de tekst ‘Zorgtoppers bedankt!’ Alle ruim 900 verzorgenden en verpleegkundigen van de Saxenburgh Groep ontvangen op 12 mei ook een ‘Blik van waardering’, een blik met snoepjes. Pauline Terwijn van de Raad van Bestuur Saxenburgh Groep: “Wij kunnen bij de Saxenburgh Groep niet zonder de professionele inzet van verpleegkundigen en verzorgenden. Hun inzet, niet alleen met het hoofd en met hun handen, maar vooral met het hart, maakt iedere dag hét verschil voor patiënten en cliënten. Wij en velen met ons, laten vandaag even extra onze waardering voor dit werk blijken.”

 

De directeur van V&VN grijpt de gelegenheid aan om het Expertisegebied ambulanceverpleegkundige te overhandigen aan een vertegenwoordiger van de RAV IJsselland. Het Expertisegebied ambulanceverpleegkundigen beschrijft de vereiste specifieke kennis en vaardigheden van ambulanceverpleegkundigen en vormt een bijlage bij het officiële Beroepsprofiel verpleegkundigen.

Daarnaast zal Helma Zijlstra in Hardenberg symbolisch waarderingswensen overhandigen aan de voorzitter Verpleegkundige & Verzorgende Staf van de Saxenburgh Groep. De Saxenburgh Groep heeft deze wensen via een facebookcampagne opgehaald.

De organisatie meent hiermee haar zorgtoppers een cadeau te geven, passend bij de Dag van de Verpleging, de dag waarop de verjaardag van Florence Nightingale over de hele wereld wordt herdacht.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten