ZVO 1 weet opnieuw niet te winnen

Na de nederlaag tegen koploper ESA is ZVO gezakt naar de twaalfde plaats. Weinig wedstrijden werden verloren, maar ook werd er maar één overwinning geboekt. Met gelijke spelen komt ZVO er niet. Het was dus zaak om maandag 8 december 2014 voor een overwinning te gaan. Tegenstander was DZVV 1 en ZVO was voor het eerst sinds tijden weer helemaal compleet.

Vooraf werd afgesproken om de bal in de ploeg te houden en in het begin moest er gecontroleerd gespeeld worden. Rond 20.15 werd het balletje aan het rollen gebracht en kreeg ZVO meteen een kleine mogelijkheid, het bleef echter nog even gelijk. Het spel golfde op en neer en voornamelijk uit dode spelmomenten kreeg DZVV mogelijkheden. De vrije trappen vlogen echter over of naast, waardoor Mark nog niet in actie hoefde te komen. In de omschakeling was DZVV te pakken en dit zorgde er voor dat Jasper enkele kansen kreeg, hij wist echter niet te scoren. Enkele minuten later deed Erik dat wel, hij draaide knap weg en wist in de korte hoek doel te treffen, 1-0. Alweer kwam ZVO op voorsprong en leek men op rozen te zitten. Toen DZVV later ook nog met een mannetje minder kwam te staan kreeg ZVO mogelijkheden om uit te lopen tot 2-0. Marco kreeg even de ruimte bij de tweede paal, hij twijfelde niet en schoof de bal het doel in. Vlak voor rust kreeg DZVV grote mogelijkheden, maar een sterk keepende Mark hield ZVO op de been. Met een 2-0 voorsprong ging ZVO de rust in.

Er werd in de rust gewaarschuwd dat we compact genoeg moesten blijven spelen. ZVO moest daarnaast niet opnieuw slecht de rust uit komen. Dit gebeurde echter wel, DZVV kreeg een zeer grote kans, maar het schot ging rakelings voorlangs. In de tweede helft verloor ZVO de regie en kreeg DZVV meer mogelijkheden. Toen DZVV opnieuw een gele kaart kreeg, leek het voor ZVO de uitgelezen kans om uit te lopen naar een 3-0 voorsprong. Het tegendeel was waar, uit een counter wist DZVV de aansluitingstreffer te maken. Mark zag de bal onder zich doorgaan en was kansloos. ZVO probeerde daarna nog wel, maar kwam moeilijk onder de druk van DZVV uit. De gelijkmaker bleef dan ook niet uit, tot ieders frustratie gaf ZVO weer haar voorsprong uit handen. ZVO werd zelden gevaarlijk in de tweede helft, toch kreeg het een uitgespeelde kans waardoor Ruben de 3-2 kon maken. De scheidsrechter oordeelde echter, tot verbazing van velen, dat de keeper was gehinderd. Na het eindsignaal stond er dus opnieuw een gelijke stand op het scorebord. Met een uitslag van 2-2 schiet ZVO weinig op. De volgende wedstrijd staat woensdag 17 december op het programma. Dan wordt de derby, in Hardenberg, tegen HHC gespeeld. Op 22 december speelt ZVO haar zelfgeorganiseerde toernooi, dan wordt er gespeeld tegen OVC, OZC, Mariënberg en Hardenberg ’85.