Foto: Johan Bokma

Op stap op de Lemelerberg

Op dinsdagmiddag 11 augustus om 14.00 uur verzorgt Landschap Overijssel een ‘Op stap excursie’ op de Lemelerberg. Onder leiding van natuurgids Wiebe Tolman volgt een prachtige wandeling in dit bijzondere gebied. Deze start bij camping De Lemeler Esch aan de Lemelerweg 16 in Lemele. 
Vlakbij Ommen ligt reservaat de Lemelerberg. Met ongeveer 1000 hectare is dit het grootste terrein van Landschap Overijssel. Vanaf verschillende punten kunnen bezoekers genieten van prachtige vergezichten. Bij helder weer is in het westen Zwolle te zien en in het oosten de Galgenberg, tegen de Duitse grens.

Een deel van het jaar wordt de heide begraasd door een kudde van ongeveer 250 schapen, waardoor er een verscheidenheid aan flora in het gebied ontstaat. De Lemelerberg heeft een rijke dierenwereld met onder andere veel vogelsoorten zoals de boomleeuwerik en de boompieper. Zelfs de zeldzame nachtzwaluw gebruikt dit gebied.

Roofvogels als de buizerd en de raaf zijn trouwe bezoekers en ’s winters overwintert hier de bijzondere klapekster. Tijdens de excursie geeft de natuurgids uitleg over het ontstaan van de Lemelerberg en over de prachtige flora en fauna.

Geïnteresseerden zijn van harte welkom op deze prachtige excursie. De kosten zijn €3,00 per volwassene en €1,50 per kind. Donateurs van Landschap Overijssel of van een van de andere Landschappen kunnen op vertoon van hun pasje gratis deelnemen. Opgeven is niet nodig.

Artikel delen:
Foto's 2
Foto: Vechtdal Centraal
Gerelateerde berichten