D´Ommerdieck mist zuiverheid

Korfbalvereniging d´Ommerdieck is het seizoen begonnen met een 11-7 nederlaag tegen Wolderwijd. De ploeg miste afgelopen zaterdag de zuiverheid. We ontvingen het volgende verslag:

“De eerste veldkorfbalwedstrijd van d´Ommerdieck was tegen Wolderwijd in Zeewolde. Trainer Jan Bijl begon met de vaste opstelling. Wolderwijd speelde volgens de nieuwe norm, dus op een klein veld. D´Ommerdieck had daar in het begin moeite mee.

Na 4 minuten verzilverde Stefan van Veldhuizen een strafworp. 0-1. Daarna kreeg d’Ommerdieck heel veel kansen, maar kon net niet raak schieten. Ook Wolderwijd kon de korf niet vinden. Pas na een kwartier wist Martin Alteveer raak te schieten, gevolgd door Wolderwijd 1-2.

Roel Kikkert bracht de stand op 1-3. Maar daarna weer veel gemiste kansen, een strafworp mis, twee vrije ballen mis. Het lukte maar niet bij d’Ommerdieck. Na 30 minuten kwam Woldewijd terug tot 2-3. Trainer Jan Bijl wisselede Nienke Rijkeboer voor Agnes Compagner en Carla Aalbers voor Miranda Huzen. Vlak voor rust maakte Wolderwijd de gelijkmaker en kwam voor met 4-3.

Ook in de tweede helft kreeg d’Ommerdieck voldoende kansen, maar wist ze niet af te maken. Na 6-3 schoot Stefan van Veldhuizen een strafworp raak 6-4. Door schoten van Roel Kikkert en Gerja Eykenaar kwam d’Ommerdieck weer dichterbij 7-6. Maar Wolderwijd kwam op schot en liep uit tot 11-6. Het laatste doelpunt werd gescoord dor Gerja Eykenaar. Eindstand 11-7.

Doelpuntenmakers: Stefan van Veldhuizen 2x, Roel Kikkert 2x, Gerja Eykenaar 2x en Martin Alteveer.

Zaterdag 5 september speelt d’Ommerdieck thuis tegen SIM uit Haskerdijken. Aanvang 15.30 uur.”