Nieuwjaarsreceptie ACOVanElderen druk bezocht

Afgelopen dinsdag 6 januari hield de atletiekvereniging in het eigen clubhuis de nieuwjaarsreceptie en deze werd druk bezocht. Bestuursvoorzitter Ria Kroon heette iedereen welkom, wenste ieder een sportief en gezond 2015 en meldde diverse positieve zaken omtrent de vereniging en van de verschillende commissies. Verder blikte Cor Bronk, voorzitter technische commissie, terug op een zeer succesvol 2014, de groei van de vereniging, niet alleen in het aantal leden, maar ook in de activiteiten. Met name werden de prestaties genoemd van de vereniging in het algemeen. Meer dan 1200 inschrijvingen op 165 wedstrijden door het hele land, zowel op de baan als op de weg. 289 PR’s, 53 CR’s en 10 baanrecords werden gescoord. In totaal werden er 433 prijzen behaald, waarvan 208 op baanwedstrijden en 225 op weg/crosswedstrijden.

Een vast onderdeel van deze nieuwjaarsbijeenkomst was de bekendmaking van de “beste” atlete/atleet van 2014 en wel voor de diverse groepen junioren, senioren/masters. Bovendien werd er ook een wisselbeker per categorie uitgereikt.

Voor de NK-deelnemers die het podium behaalden bij de masters waren er bloemen voor hun prestaties: Astrid van Velden (Ned. Kampioen 800m en zilver op de 1500m), Fred Sluis (brons op 1500m), Edwin van Laar (zilver op 800m) en Yvonne Meijer (Ned. Kampioen 1500m).

De prijswinnaars bij de junioren: Amerins Ypma, Hugo Hutten, Ingmar Bouwman en Jari Kouwen. De aanmoedigingsprijs ging naar Ingmar Bouwman, een techneut alom en een veelbelovend talent. De meest opvallende prestaties kwamen van Jari Kouwen, die daardoor ook de wisselbeker won. Hij scoorde 35x een PR, 6x een CR en won 14x goud, 22x zilver en 8x brons op zijn diverse wedstrijden.

Bij de senioren / masters wonnen Ilona Hogenkamp, Fred Sluis, Yvonne Meijer en Tim van der Monde. Deze laatste mocht tevens de aanmoedigingsprijs in ontvangst nemen voor o.a. zijn ontembare inzet. Voor haar motivatie en trainings- en prestatiedrang kreeg Yvonne Meijer haar verdiende wisselbeker uitgereikt. Zij pakte 5x een CR, 4x een PR, scoorde goud op het NK-indoor voor masters en won vele wedstrijden op de baan en op de weg.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten