Lemelerveld heeft eerste driepunter binnen

Met de herstelde Danny Berghuis in de gelederen en zonder hoofdtrainer Edwin Duim heeft het eerste elftal van vv Lemelerveld de eerste drie punten gepakt na een overwinning op sc Brummen. Op het bosrijke sportpark werd met 0-1 gewonnen.

Danny Berghuis keerde in de basis terug na langdurige absentie. Gehuld met een brace om zijn knie kan hij weer deelnemen in het keurkorps van Edwin Duim. De trainer was vandaag afwezig nadat hij afgelopen dinsdag is geopereerd aan zijn heup. Met een nieuwe heup is hij thuis aan het herstellen. Dat Lemelerveld vandaag won onder assistent trainer Richard Smit zal het herstel alleen maar bespoedigen.

Lemelerveld heeft in de beginfase van de wedstrijd het beste van het spel en komt al vroeg op voorsprong door een doelpunt van Stijn Kogelman. Job Heerink is voorafgaand op de goal actief in de zestien van de tegenstander, maar stuit op de doelman. Kogelman is attent en werkt de bal in het doel. Niet veel later moet doelman Rik Ramaker vol aan de bak om een doelpunt van Brummen te voorkomen. Lemelerveld zakt daarna ver terug zowel in spel als op het veld. Ballen worden niet goed gegeven of slecht verwerkt door een medespeler. De wedstrijd komt in een rommelige fase. Ramaker moet vlak voor rust nog een keer een bal redden vlak voor de doellijn. Niettemin blijft het 0-1 bij rust.

Na de rust probeert Lemelerveld de score op te krikken. Een 4-tal opgelegde kansen worden niet benut. Brummen komt er enkele keren gevaarlijk uit maar precisie mist in de afronding. In de denkbeeldige slotfase krijgt de thuisclub op een randje van de zestien meter nog een vrije trap, maar het gevaar voor het Lemelerveld doel is al gauw geweken. In de tegenstoot krijgt Robin Morrenhof nog een kans op 0-2, maar de keeper komt tot een redding.

Waar alles en iedereen al aanstalten maakt om naar huis terug te keren, daar gaat de scheidsrechter nog even door op deze heerlijke zonnige middag. Zo aan het begin van de ‘Week van de Scheidsrechter’. Waar het uitspreken van de waardering voor de scheidsrechter centraal staat, aldus de KNVB, gaat de leidsman een eigen hoofdrol opeisen. Waar in de eerste helft veelvuldig een blessure behandeling wordt toegestaan aan Brummen zijde, daar laat hij in de tweede helft bijna niets toe. Toch trekt hij tien minuten blessure tijd bij.

In de laatste minuut geeft de man zelfs nog een penalty voor Brummen. Vol ongeloof van zoveel onrecht kijken voetballers op het veld en publiek langs de lijn naar dit (drama)theater. Aan de speler van Brummen de ondankbare taak de penalty te nemen om zo een eventueel gelijk spel uit het vuur te slepen. Doelman Rik Ramaker maakt zich op voor een 1 tegen 1 gevecht. De scheidsrechter fluit… speler schiet… keeper in de goede hoek… en de bal beland op de PAAL!!

Na dit voorval moeten spelers en publiek even tot bezinning komen om het allemaal te verwerken. Gelukkig hebben de Lemelervelders een lange rit voor de boeg en zal er tijd zijn om de eerste drie zwaar bevochten punten te koesteren. Aanstaande zondag speelt Lemelerveld tegen sv Epe op het Heidepark, aanvang om 14:00 uur.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten