Lezing over fysiotherapie bij kanker

Op dinsdagochtend 5 april is er in het Vechtgenotenhuis, Beerzerweg 5d te Ommen een lezing over het nut van fysiotherapie bij kanker. De lezing wordt gegeven door Annemiek Wilpshaar, zij is oncologie-fysiotherapeut in opleiding.

De oncologiefysiotherapeut is een gespecialiseerde fysiotherapeut die zich bezighoudt met de fysiotherapeutische behandeling en het coachen van patiënten met kanker. Hiervoor is kennis van de ziekte, medische behandelingen en de gevolgen van de de behandelingen nodig.

De oncologiefysiotherapeut kan worden ingezet in alle fasen van de kanker, van de curatieve fase, om het conditieverlies te beperken en spanningsklachten te verlichten tot de palliatieve of zelfs terminale fase, om het comfort van de patiënt zo lang mogelijk te kunnen waarborgen. (bijvoorbeeld ademhalingsoefeningen of ontspanningsoefeningen).

In 2014 is Annemiek Wilpshaar gestart met de Master Oncologie fysiotherapie. Deze opleiding duurt vier jaar. Steeds meer wordt duidelijk dat bewegen een erg goede en positieve invloed kan hebben op het genezingsproces. Het belooft een interessante ochtend te worden! De lezing begint om 10.00 uur. Inloop met koffie vanaf 9.30 uur. De lezingen zijn voor iedereen vrij toegankelijk!

Artikel delen:
Gerelateerde berichten