Foto: Eigen foto

Wandelcoaching in omgeving Twenterand voor mantelzorgers in rouw

Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel, voor mantelzorgers en vrijwilligerszorg, heeft het project ‘Samen verder’ ontwikkeld dat is bedoeld voor mantelzorgers in rouw.

Bij een rouwproces denken we aan sterven. Er bestaan echter in het leven meer verliessituaties die een enorme impact kunnen hebben op het leven. Bijvoorbeeld het verlies van uw gezamenlijke toekomstplannen of het niet meer samen kunnen wonen met uw partner die veel zorg nodig heeft. Wat eerst belangrijk leek te zijn, wordt nu van ondergeschikt belang. Rouwen is hard werken, dat merk je ook, want het kost veel energie.

Binnen dit project worden mantelzorgers in rouw in contact gebracht met lotgenoten en zorgvrijwilligers die helpen het gemis te verwerken, gedachten op een rij te zetten en nieuwe stappen in het eigen leven te zetten. Praten met lotgenoten kan troost en steun geven.

Voor anderen om u heen gaat het leven weer verder, waardoor het lastiger kan zijn om met hen uw verhaal te delen. Lotgenoten begrijpen wat u bedoelt en hoe verdriet kan voelen. Lotgenotencontact vindt onder andere plaats in de vorm van wandelcoaching. Daarnaast kunnen ook gesprekken thuis gevoerd worden.

Dit jaar vindt de wandelcoaching een aantal keren in omgeving Twenterand plaats. De eerste keer is op vrijdag 15 juli, de volgende datum is donderdag 13 oktober. U kunt alle wandelingen deelnemen maar ook deelname aan één van de wandelingen is mogelijk.

Vertrektijd: 10.00 uur
Verzamelplaats: Partycentrum Zandstuve, Dennenweg 11, Den Ham
Er is een route uitgestippeld en na afloop is er een kopje koffie.

Bent u mantelzorger in rouw en heeft u behoefte aan deze vorm van ondersteuning, dan kunt u deelnemen aan deze wandeling. Deelname is kosteloos; u dient zich van tevoren aan te melden bij Janny Velthuis, projectmedewerker, jvelthuis@vrijwilligethuiszorg.nl of 0548-638830/06-10169173.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten