Strijden tegen kanker op de Mont Ventoux

Voor de derde keer op rij doet het Vechtgenotenhuis dit jaar mee met ‘Groot verzet tegen kanker’ van Stichting Mont Ventoux. Onder teamnaam TEAM Vechtdal gaan zes toppers op 1 en 2 september 2016 de Franse berg op. Doel? Zoveel mogelijk geld inzamelen voor het Vechtgenotenhuis. De opbrengst gaat naar het Vechtgenotenhuis Kinderkamp.

De beklimming van de Mont Ventoux tijdens het Groot verzet is een sportieve strijd die symbolisch de strijd tegen kanker weergeeft. Tijdens de beklimming is iedereen één grote familie. Die beklimming kan zowel per fiets, wandelend of hardlopend gedaan worden.

Iets voor een ander betekenen

Jolanda Zandman van Camping Zandman in Beerze wandelt dit jaar voor de tweede keer mee met het Groot verzet tegen kanker op de Mont Ventoux. “Meedoen aan deze actie is heel bijzonder”, vertelt Jolanda. “Je betekent iets voor een ander.” Iedereen kent tegenwoordig helaas wel iemand met kanker. Ook Jolanda loopt dit jaar voor iemand in het bijzonder.

“Ik leerde op onze camping vorig jaar een aardige dame kennen. Toen we aan de praat raakten bleek dat ze erg ziek geweest is en door een diep dal gegaan is. Inmiddels had ze het wandelen weer helemaal opgepakt en het leek haar ook wel wat om mee te doen met het Groot verzet op de Mont Ventoux. Toen ik afgelopen voorjaar contact met haar opnam om te vragen of ze nog mee wilde doen, bleek dat de kanker weer terug was. Meedoen zit er daardoor helaas niet meer in en daarom loop ik dit jaar voor haar”, sluit Jolanda af.

Volop in training

TEAM Vechtdal is al volop in training. Jolanda vertelt: “De fietsers hebben al veel kilometers afgelegd en ook ik, als wandelaar, wandel wat af. Zo heb ik de Holterberg nog beklommen. En ook ben ik veel in het bos van Beerze te vinden. Ons hele team werkt aan hard aan de conditie en kracht zodat we zeker weten de top gaan halen en een mooi bedrag kunnen binnenslepen!”

Help mee!

Wist u dat het Vechtgenotenhuis volledig afhankelijk is van giften? Zonder donaties kunnen er geen activiteiten, zoals het Kinderkamp worden georganiseerd. Daarom zou het team graag een mooi bedrag willen verzamelen. Zestig procent van dat bedrag is voor het KWF en het andere deel wordt verdeeld onder lokale goede doelen; waaronder het Vechtgenotenhuis.

Wilt u bijdragen aan het succes? Steun Team Vechtdal dan via NL85ABNA0533548209 t.n.v. Team Vechtdal. Iedere bijdrage, klein of groot, is meer dan welkom!

Bent u na het lezen enthousiast geworden en bent u zelf ook gemotiveerd om deze symbolische strijd aan te gaan? Sluit u dan aan bij het team! Stuur een mail naar info@vechtgenoten.nl.

Meer informatie over Groot verzet tegen kanker? Kijk dan op www.grootverzettegenkanker.nl

 

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten