Kaasboerderij Heileuver en Baalderborg Groep zijn collega’s

Kaasboerderij Heileuver in Dalmsholte heeft er nieuwe kaashulpen bij. De bewoners van Zorglandgoed Stegerveld -onderdeel van de Baalderborg Groep- en hun begeleiders hebben het plan opgepakt om zich toe te leggen op het affineren van kaas.

Voor deze roodschimmelkaas zochten Marinus Post en Joke van de Crommert van Kaasboerderij Heileuver daarom een aparte ruimte en externe arbeid. De ruimte en de arbeid dienden zich na enig speurwerk vanzelf aan. Via via kwamen ze in gesprek met medewerkers van de Baalderborg Groep en eenmaal op Zorglandgoed Stegerveld sloeg de vonk meteen over. Het zorglandgoed is niet alleen een geweldige woonomgeving voor zijn bewoners, maar heeft ook enkele ongebruikte bunkers (voorheen munitiedepots) waarin de Heileuverkaas perfect kan gedijen.

Eén van deze ongebruikte bunkers is nu omgebouwd tot kaasaffineerderij. De dagelijkse werkzaamheden voor de bewoners van het zorglandgoed bestaan uit het insmeren van de kaas met een roodschimmel, het keren van de kaas en het schoonhouden van de planken. Het is een secuur en precies werkje en dat past de bewoners goed. Sinds enkele maanden is de kaasbunker in gebruik naar grote tevredenheid van alle partijen. De bunker zal onder invloed van roodbacterie langzaam veranderen in een soort grot wat de rijping en smaak van de kaas ten goede komt. Marinus Post en Joke van de Crommert zijn erg blij met deze samenwerking en natuurlijk trots op hun nieuwe medewerkers. Ze kijken al uit naar het eerste ‘personeelsfeestje’.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten