Wie wordt Voorleeskampioen in Ommen?

Op donderdag 17 januari wordt deze vraag beantwoord. Dan komen de voorleeskampioenen van 13 scholen uit de gemeente Ommen in de Bibliotheek bijeen om te strijden voor twee plaatsen in de regioronde. De wedstrijd zal in twee rondes plaats vinden.

Om 16.00 uur zijn de volgende scholen uitgenodigd: Dennenkamp, Nieuwe Brug, Koloriet, Ichthus, Guido de Bres, Triangel en Palet. ’s Avonds om 19.00 uur: Hoekstee, Kardoen, De Schakel, St. Willibrordus, Hoogengraven en St. Bernardus.

Jury

Een deskundige jury bestaande uit Ank Kloosterman, Madeleine Schutte en Hans Voskamp gaat het oordeel vellen. Daarbij letten ze onder andere op tekstbegrip, tempo, duidelijkheid en contact met het publiek. Elk van de twee rondes levert een winnaar op voor de regioronde die op donderdag 9 maart in de Carrousel in Ommen plaats zal vinden.

Waarom de Nationale Voorleeswedstrijd?

De Nationale Voorleeswedstrijd motiveert kinderen om te lezen en wakkert hun enthousiasme voor boeken aan. Kinderen leren veel van elkaar tijdens de voorleeswedstrijd. Het wedstrijdelement helpt daarbij een handje. Het mooie kinderboekenaanbod om uit te kiezen, het grote aantal deelnemers, de spanning, de enthousiaste supporters en de media-aandacht maken de wedstrijd onvergetelijk voor leerlingen. En is het niet fantastisch als je je, als leerling uit groep zeven of acht, schoolkampioen mag noemen en daarna verder mag in je regio en wellicht in de provinciale finale komt te staan?

Organisatie

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van de Stichting Lezen. De organisatie van de gemeentelijke ronde is in handen van de Bibliotheek aan de Chevalleraustraat.

De deelnemers zijn:

Eva Berkel (St. Bernardus)
Gijs ter Beek (Dennenkamp)
Adaya Kwakkel (Guide de Bres)
Job Wolters (Hoekstee)
Marieke Zech (Hoogengraven)
Tess Karkdijk (Ichtus)
Esmee Venema (Kardoen)
Russell Sluiter (Koloriet)
Emma Bauer (Nieuwe Brug)
Anna Garbutt (Palet)
Kimiya Sadeghi Bidgoli (Schakel)
Teun Grondman (Triangel)
Noah Langenkamp (Willibrordus)

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten