Actief weekend voor Emsland judoka’s

Afgelopen zaterdag, 14 januari, hebben judoka’s van Sportcentrum Emsland deelgenomen aan het Matsuru Dutch Open Espoirs in Eindhoven en het 38e Wintertoernooi in Dedemsvaart.

Het Dutch Open in Eindhoven was met deelname van 1900 nationale en internationale toppers een zeer pittig toernooi. De -18 jaar judoka’s Daan Schreurs (-55 kg), Niek Lamberts (-60 kg) en Lars Brinkhuis (-73 kg) verloren alle drie hun eerste partij en kregen nog een herkansing. Hierin wist Lars één en Niek twee partijen winnend af te sluiten. Helaas werden ze daarna uitgeschakeld.

In Dedemsvaart kwamen zo’n 700 judoka’s de mat op waaronder ook 13 judoka’s van Emsland en zij gingen met een aantal prijzen naar huis. Vierde plaatsen waren er voor Mats Veurink, Manuel Boerman en Mike Joop. Er werden derde plaatsen gehaald door Noelle Zandman, Noa Dunnewind en Tim Kremer. Zilver was er voor Bo Woortmeijer en een eerste plaats was er voor Mart Veurink.

Ook de andere leden van Emsland deden het allemaal erg goed, maar konden helaas geen prijs in ontvangst nemen. De volgende judoka’s eindigden niet op het podium: Ilse Schepers, Lindy Zandman, Ian Geertman, Jarne Boezelman en Jeremia Pos. Coach Jarik Hallink, Michel Huetink en Frank Ningbers waren wel erg tevreden over de inzet van alle judoka’s!

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten