Dialectdictee 2017 in Beerzerveld

Het dialectdictee dat door Landstede Welzijn, Historische Kring Ommen en de Bibliotheek Ommen georganiseerd wordt, zal dit jaar op woensdagmiddag 1 maart 2017 in het Kulturhus ‘t saMenSpel in Beerzerveld plaats vinden. Die middag zal duidelijk worden wie de opvolger wordt van Mevrouw Dini Hesselink-Willems uit Junne die de vorige aflevering van het dialectdictee won.

Het dictee 2017 is geschreven door Gerrit Jan Hesselink, de man van de winnares van 2015. Samen hebben ze een mooi verhaal over een oude, inmiddels al lang in onbruik geraakte traditie geschreven: de huisslachting van een varken. Met gevoel voor humor en beeldende details worden werkzaamheden rond de huisslachting beschreven. Een prachtige uitdaging voor de kenners van het dialect.

Niet schrijven maar kiezen

Het dictee bestaat uit meerkeuzevragen, van een [oud] dialectwoord worden drie mogelijke betekenissen gegeven waarvan er één uiteraard goed is. De winnaar is degene die de meeste antwoorden goed heeft, bij een gelijke stand geeft een aanname vraag de doorslag.

Iedereen die het dialect een warm hart toedraagt wordt van harte uitgenodigd het dialectdictee in het Kulturhus in Beerzerveld bij te wonen. De aanvang is 14.30 uur en de toegang is gratis, consumpties zijn voor eigen rekening. Het adres van het Kulturhus is Van Alewijkstraat 36 7685 PH Beerzerveld.

Soep en broodjes

Aansluitend wordt de mogelijkheid geboden om soep met broodjes mee te eten. Kosten hiervan bedragen € 3,00 p.p. Opgeven voor de broodmaaltijd kan tot 27 februari aanstaande bij Landstede Welzijn, telefonisch: 088 – 850 88 10, of per Mail: landstedeommen@landstede.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Bibliotheek in Ommen. Tel. 0529-452158.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten