Junior Dictee in Ommen: wie wordt spellingkampioen 2015?

Donderdag 12 maart wordt in de Bibliotheek aan de Chevalleraustraat het Junior Dictee Ommen gehouden. Negentien leerlingen van negen basisscholen uit de gemeente Ommen strijden dan om de titel ‘Kampioen Junior Dictee Ommen’

 

Het Junior Dictee is te vergelijken met ‘Het groot dictee der Nederlandse Taal’. Er wordt een dictee voorgelezen, de kinderen schrijven de zinnen op en degene die de minste fouten maakt mag zich kampioen noemen. Het dictee is geschreven en wordt voorgelezen door Ton van der Monde uit Ommen. Een deskundige jury ziet erop toe dat alles volgens de regels verloopt.

 

Jade Brinkhuis van de Guido de Bresschool, winnaar van de editie van 2014 en vervolgens tweede op het provinciale kampioenschap, kan haar titel helaas niet meer verdedigen, zij is inmiddels van school af. Het kampioenschap ligt dus weer helemaal open. De nummers één en twee gaan door naar het Junior Dictee Overijssel dat op maandag 30 maart in het Theater van de Beerze Bulten plaats zal vinden.

 

De volgende kandidaten doen mee aan het Junior Dictee: Shaquille Marsman en Julian Kaal van OBS Dennenkamp, Joëlle den Besten en Danique Doetjes van de Guido de Bresschool, Emma Oostwoud en Kyra Schuttert van de RKBS St. Bernardus, Demi Fokkert en Sam van ‘t Erve van CBS Ichthus Lemele, Jeroen Makkinga en Arman Mayilyan van CBS Het Kardoen, Lisanne Eshuis en Leonie Hans van CBS De Schakel Beerzerveld, Stef Valk, Anoek Scherpenkate en Thomas Tigelaar van CBS Het Koloriet, Isabel Zech en Chantal Aalbers van CBS Hoogengraven en Amy Poelarends en Maaike Hofstee van OBS Het Palet.

 

De wedstrijd begint om 19.00 uur en vindt plaats op de bovenverdieping van de Bibliotheek. Voor de winnende school is er een wisselbokaal. Het Junior Dictee Ommen is een activiteit van Bibliotheek Ommen.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten