Foto: Eigen foto

Bram Zandman spellingkampioen Ommen

Bram Zandman van  CBS Ichthus in Lemele  is de glorieuze winnaar van het Junior Dictee Ommen 2016, op de voet gevolgd door Renée Oldenbeuving van CBS De Kardoen. Samen vertegenwoordigen ze op maandag 4 april de gemeente Ommen in de provinciale eindstrijd die in het Giga Konijnenhol op de Beerze Bulten plaats zal vinden.

Bram Zandman had dertig van de vijfenveertig gevraagde woorden goed, Renée kwam op negenentwintig uit. De opzet van het Junior Dictee was dit jaar iets anders dan vorige jaren, moest in het verleden het dictee helemaal uitgeschreven worden, deze keer werden alleen 45 gevraagde woorden opgeschreven. Dit is volgens de richtlijnen die ook in de provinciale finale worden gehanteerd.

Elf van de dertien kandidaten zwoegden in de muisstille Bibliotheek aan de Chevalleraustraat in Ommen op het dictee van dit jaar. Tiemen Florijn en Mathijs Schottert waren helaas door griep geveld en konden daarom geen acte de présénce geven. Pittig was het grappige dictee zeker wel. Souterrain was een woord dat niemand goed geschreven had, buitenissige, charmes en miraculeuze leverden ook veel moeilijkheden op en uit eten gaan bij de italiaan was een regelrechte instinker, vrijwel iedereen had dat met een hoofdletter geschreven.

Schrijver van het dictee Ton van der Monde las het ook zelf voor en deed dat op voortreffelijke wijze, alle deelnemers kregen ruim de tijd de woorden op te schrijven. De prijzen werden overhandigd door de voorzitter van de jury Ben Kruitbosch. Voor de winnaars waren er bloemen, een boekenbon en voor Bram Zandman de door de Bibliotheek Ommen beschikbaar gestelde wisselbeker. Voor alle deelnemers was er als herinnering een oorkonde. De organisatie van het Junior Dictee Ommen is in handen van de Bibliotheek Ommen.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten