Beleef de Nationale Daltondag op CBS Hoogengraven

Wat is Daltononderwijs en waar staat het voor? Ontdek het tijdens de Nationale Daltondag op woensdag 15 maart. Voor CBS Hoogengraven in Stegeren is het een primeur: de Christelijke basisschool in de bossen van Ommen doet voor het eerst mee aan de landelijke Daltondag.

Iedereen is welkom

Op woensdag 15 maart is het Nationale Daltondag. Daltonscholen in het hele land zijn die dag open voor publiek. Zo ook CBS Hoogengraven in het buitengebied van Ommen. Ouders, leerlingen, pedagogiekstudenten, docenten en andere belangstellenden krijgen de kans om live het daltononderwijs te beleven.

Pedagogische visie

Met behulp van kijkwijzers ontdekken bezoekers hoe de school vorm geeft aan de pedagogische visie van Dalton. Deze vorm van onderwijs is gebaseerd op het gedachtengoed van Helen Parkhurst en staat zelfstandigheid, samenwerking en de verantwoordelijkheid voor, en het meedenken van de leerlingen over, hun leerproces. Ervaar hoe CBS Hoogengraven onderwijs in heeft gericht op de pijlers van Dalton. Bekijk hoe er wordt vormgegeven op het gebied van vernieuwingsonderwijs.

Daltoncertificering

Binnenkort vindt op CBS Hoogengraven de Daltonvisitatie plaats. De Nederlandse Dalton Vereniging beoordeelt dan of de basisschool in voldoende mate vorm en inhoud geeft aan het gedachtengoed van Helen Parkhurst.

Opgeven

Iedereen is van harte welkom om CBS Hoogengraven op de Nationale Daltondag te bezoeken. Om organisatorische redenen, kunt u zich telefonisch aanmelden via tel: 0529 – 45 75 70. Adres: CBS Hoogengraven, Coevorderweg 20,7737PG Stegeren.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten