ModderDag op CBS Hoogengraven

CBS Hoogengraven heeft meegedaan aan een zonnige maar vooral geslaagde nationale ModderDag. Op maandag 29 juni speelden alle leerlingen van basisschool Hoogengraven weer volop met zand en water.

 

De gedachte achter ModderDag is om de kinderen weer in contact te brengen met de natuur. Tijdens ModderDag (her)ontdekten de leerlingen en belangstellenden wat modder is, hoe je ermee kunt spelen en wat de aarde betekent voor ons dagelijkse leven. “Wij doen graag mee met ModderDag. Het is een dag waarin kinderen letterlijk één worden met de natuur.” aldus Harry Muskee, directeur van Hoogengraven.

 

Nationale ModderDag is in het buitenland al een begrip en wordt dit jaar voor de tweede keer in Nederland georganiseerd dankzij het initiatief van Veldwerk Nederland en Schuttelaar&Partners. Honderden kinderen in kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, basisscholen en natuur- en milieucentra uit het hele land speelden op 29 juni in zomerse temperaturen met veel water en zand.

International Mud Day is ooit in Nepal ontstaan om kinderen de noodzakelijke positieve natuurervaringen te geven en de verbinding tussen kinderen en hun omgeving te realiseren en te vergroten. In navolging hiervan wordt ook in o.a. Australië, Denemarken, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië sinds enkele jaren in juni International Mud Day gehouden. Wedstrijden wie het verst kan glijden of de hoogste moddertoren kan maken; bouwen en graven met kranen of je blote handen; modderbaden; alles is mogelijk!

 

Veldwerk Nederland, kennis – en praktijkcentrum voor natuureducatie, heeft het initiatief genomen om ModderDag naar Nederland te halen. “Natuur is van onschatbare waarde voor de ontwikkeling van kinderen”, zegt Marc Veekamp van Veldwerk Nederland. “Met ModderDag willen we de natuurbeleving bevorderen bij kinderen van 0 tot 12 jaar. Met zand en water zijn de mogelijkheden eindeloos. En daarnaast is spelen en ervaren met zand en water natuurlijk enorm leuk.”

Artikel delen:
Foto's 2
Gerelateerde berichten