Opening Natuurbegraafplaats Hoogengraven 3 oktober

In de bossen van Arriën, vlakbij de stad Ommen, ligt natuurbegraafplaats Hoogengraven. Bos, heide, poelen en stuifzand wisselen elkaar af. Medewerker Monique Kranendonk:We zien hier dagelijks wat de natuur met mensen doet. Dat is uiteraard zeer persoonlijk. De openheid van de heide, de geborgenheid van het bos, het water, een gevoel, herkenning in iets wat je ziet, hoort of iets wat je raakt. Wij maken het dagelijks mee en weten inmiddels hoe bijzonder de verbinding met de natuur hier is”

Bij natuurbegraven gaat het graf op in de natuur, voor altijd. Het is een bijzondere, maar eigenlijk heel gewone manier om het lichaam terug te geven aan de natuur. “Juist de combinatie van de blijvende grafrust in combinatie met de zorg voor dit gebied spreekt mensen erg aan. Men hoeft zich geen zorgen te maken over de verlenging van grafrechten. Dat geeft veel rust ook voor de nabestaanden 

Informatiemarkt

“Normaal is het hier rustig en sereen. Op 3 oktober zal dat even anders zijn. Op de informatiemarkt kunt u zich laten informeren over een groene uitvaart waarbij u naast het kennis maken met uitvaartverzorgers ook informatie kunt krijgen over ecologische kisten, urnen, manden en wades. Geïnteresseerden kunnen doorlopend aansluiten bij rondleidingen door het bos.Ook zullen lokale kunstenaars hun werken laten zien. Iedereen is welkom, van mensen die al serieus op zoek zijn naar een laatste rustplaats tot mensen die gewoon benieuwd zijn naar wat we hier doen.”

Alle tijd en ruimte

De organisatie doet er alles aan om de dag prettig en veilig te laten verlopen. “We zijn gewend om alle tijd en ruimte voor mensen te maken. Ook tijdens de opening zal iedereen 1,5 meter afstand kunnen houden. De informatiemarkt is ruim opgezet en de rondleidingen vinden plaats in kleine groepjes.” Mensen die minder goed ter been zijn kunnen mee met een speciaal ingerichte e-car. In verband met de corona maatregelen vraagt de organisatie belangstellenden zich vooraf aan te melden. Dat kan via www.hoogengraven.org of 0529 208003.

Natuurbegraafplaats Hoogengraven
Middenweg 6
7735 KM Arriën
0529 – 20 80 03
info@hoogengraven.org
www.hoogengraven.org

Artikel delen:
Foto's 2
Gerelateerde berichten