ACOVanElderen successen bij Viaductenloop

Afgelopen zaterdag werd de “Zuudwoldiger Viaductenloop” gehouden in Zuidwolde. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door onder andere de atletiekvereniging HAC ’63 en valt onder het loopcircuit “de Wolden“. Op zijn 2,5 mijl (4km) kon Nick Marsman zijn vorm testen voor de 5 km in Ommen op 1 april.

Hij startte rustig met de kopgroep mee en versnelde in het tweede deel van de race. Hij kon een hoog tempo blijven lopen en finishte in een fantastische snelle tijd van 12.16. Daarmee bleef hij nummer twee Erik Leusink 18 seconden voor. Zijn tijd was ook goed voor een parcoursrecord, dat hij met 17 seconden verbeterde.

Bij de dames was Yvonne Meijer de snelste atlete. Zij liep een topwedstrijd, ondanks dat ze het alleen moest doen. Ze passeerde als eerste de finish in een rappe 14.49.