Oud-Hollandse markten in Lemele

Volgende week zal het doorgaans rustige dorpje Lemele de komende zes woensdagavonden bruisen van de activiteiten. De traditionele Oud-Hollandse markten in Lemele , worden gehouden van woensdag 19 juli tot en met woensdag 23 augustus.

Rondom de Dorpskerk en op  een gedeelte van de Kerkweg zal het deze avonden weer volstaan met in klederdracht gestoken beoefenaars van oude ambachten,allerlei standhouders en vele hobbyisten.

Muziekgroepen ,Santhykoren  en,Line  Dancers zorgen voor een gezellige sfeer tijdens deze markten, die plaatsvinden tussen 16.00  en 21.30 uur.

Ambachtslieden in klederdracht laten oude tijden herleven,u ziet bijv.:  houtsnijden, touwdraaien, midwinterhoornmaken, weven, wolknopen, spinnen, klompenmaken, stoelenmatten, mandenvlechten, knipmutsen en wassen op de hand,glas in lood en knieperties bakken op de ouderwetse manier.

Verenigingen en goede doelen proberen met sjoelen, verkoop van oliebollen, knieperties, boeken en het streekgerecht kruudmoes hun kas te spekken.

Streekzanger Aalt Westerman en Muziekvereniging K.N.A.  openen  de markten op 19 juli. Bargzangers  zorgen op 26 juli voor een gezellige sfeer. Op 2 augustus treed de Bloaskapel Happy Together op. Op 9 augustus brengen De Stuwzangers uit Vilsteren gezellige liedjes ten gehore.

Op 16 augustus bekende streekzangers Aalt & AnjaWesterman. Bloaskapel De Heujschudders  sluiten deze serie van zes  oud-hollandse markten op 23 Augustus af.

Voor de school jeugd is er elke markt een rommelmarkt en een springkussen, De bekende goochelaar Magic John vertoont ook zijn kunsten tijdens de markten.

Ook de Oudhollandse Markt doet aan vernieuwing. Op veler verzoek begint de markt nu om 16.00 uur. Door samenwerking komen er meer en verschillende kramen.

Meer informatie www.oudhollandsemarktlemele.nl

Artikel delen:
Gerelateerde berichten