Wereldrecord nu officieel voor Beerze Bulten

Het heeft even geduurd, maar nadat Vrijetijdspark Beerze Bulten afgelopen zomer een wereldrecord vestigde staat het nu dan ook officieel in het Guinness Book of World Records. Beerze Bulten verdient deze vermelding doordat het op 30 juli 2014 een wereldrecord vestigde met ‘de meeste mensen van een waterglijbaan binnen een uur’.

Het waren 60 spannende minuten afgelopen zomer. Maar liefst 396 volwassenen en kinderen verzamelden zich in een lange rij voor de glijbaan. Na het startsein gleed eigenaar Gerrit-Jan Hagedoorn als eerste naar beneden, waarna er nog 395 binnen een uur zouden volgen. Het oude record dat verbeterd moest worden stond op 213 mensen en was gevestigd in Amerika.

Om een officiële vermelding te kunnen krijgen in het boek moest Beerze Bulten voldoen aan strenge vooraf opgestelde regels en eisen. Zo waren de aanwezigheid van een notaris, enkele tijdwaarnemers en twee camera’s vereist, waardoor het record officieel genoteerd kon worden in het Guinness Book of World Records. De afgelopen tijd zijn de documenten en opnames van de recordpoging bekeken en beoordeeld op het hoofdkantoor van de organisatie in Londen. “Na een geweldige dag afgelopen zomer zijn we enorm trots op de officiële vermelding in het Guinness Book of World Records. Mede door het enthousiasme van onze gasten en een goede organisatie is dit gelukt!”, aldus eigenaar Gerrit-Jan Hagedoorn. “En we broeden alweer op een nieuwe uitdaging voor komende zomer.”

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten