Beerze Bulten breekt opnieuw wereldrecord

Camping De Beerze Bulten heeft opnieuw een wereldrecord te pakken. Vorig jaar al slaagde het park erin met zoveel mogelijk mensen van een glijbaan te glijden, nu is ook het record ‘Met een lange menselijke slinger door een hoepel’ in handen van de Beerze Bulten. Liefst 581 campinggasten vormden een sliert en gingen door de hoepel. Het oude record was 564 mensen, vorig jaar gevestigd in Ierland.

Het was behoorlijk spannend woensdagmiddag. Lange tijd leek het erop dat het gewenste aantal van 565 niet gehaald zou worden. Na zo’n drie kwartier mensen verzamelen had de organisatie nog honderd deelnemers nodig. De enthousiaste speaker trok uiteindelijk toch genoeg mensen over de streep om aan te sluiten in de slinger.

Toen het benodigde aantal deelnemers gehaald was, begon de volgende uitdaging. De lange sliert mensen moest door de hoepel, zonder dat ook maar iemand daarbij de handen los zou laten. Een secretaris van het Guinness Book of Records hield streng toezicht, geholpen door twee draaiende camera’s.

Rond 15.45 uur klonk gejuich op het grasveld van de Beerze Bulten. Het tweede wereldrecord is binnen voor de Beerze Bulten!

Meer foto’s op de volgende link: De Beerze Bulten
Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten