Word een Koppelranger!

Staatsbosbeheer organiseert op woensdag 4 april in samenwerking met De Koppel een buitenactiviteit voor kinderen: ‘Help de boswachter en word een Koppelranger!’.In de Koppeltuinen in het winterbed van de Vecht is altijd wat te doen. Als het wat warmer wordt, kunnen bezoekers op zoek naar waterdiertjes, vlinders en overige kriebelbeestjes. Maar ook de vele planten kunnen op naam gebracht worden. Lekker spelen in de bloemenweide of broodjesbakken rond de vuurschaal in de poel, De Koppel biedt vele activiteiten.

Koppelrangers
De boswachters van Staatsbosbeheer helpen De Koppel met het beheer en onderhoud van de tuin. In 2018 zijn ze gezamenlijk gestart met de Koppelrangers. Op 4 april gaan deze toekomstige rangers aan de slag met boompjes uitsteken en het opruimen van aangespoelde resten van planten. Ondertussen vertelt de boswachter van alles over de vogeltrek en over de kleine beestjes die de kinderen op dat moment tegenkomen.

Wie meer wil weten en leren over het Vechtdal en ook Koppelranger wil worden kan naar De Koppel komen. Van 14.00 tot 16.00 uur is de boswachter in de Koppeltuinen aanwezig.

 

Voor informatie tel. 0523-273388.
De Koppel is te vinden aan de Vechtstraat 8 te Hardenberg. Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en in de weekenden van 13.00 tot 16.00 uur. De Koppel is ook een van de 5 Anjerpunten in het Vechtdal.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten