ChristenUnie Ommen komt met een verrassende kandidaat-wethouder

De ChristenUnie Ommen komt met een verrassende kandidaat voor het wethouderschap in Ommen. Bart Jaspers Faijer – tot op dit moment wethouder in Staphorst – is bereid een overstap naar Ommen te maken. De ChristenUnie Ommen is blij met deze bijzondere ‘transfer’.

Bart Jaspers Faijer (49 jaar) is door de ChristenUnie in Ommen gevraagd om kandidaat-wethouder te zijn. ,,Hoewel ik tot nu toe met veel plezier wethouder ben in Staphorst, wil ik de uitdaging in Ommen niet laten liggen en kies ik ervoor mijn loopbaan als het kan daar voort te zetten.” De ChristenUnie Ommen wil graag een ervaren wethouder in het college. Met Bart Jaspers Faijer denken fractie en partij daarvoor een uitstekende kandidaat te hebben. Bovendien brengt hij zijn brede ervaring en netwerk als voormalig directeur van Stimuland in. Juist een gemeente met een groot landelijk gebied, veel recreatie en verschillende kernen kan veel aan die bestuurlijke kennis van Jaspers Faijer hebben. Tijdens zijn wethouderschap heeft hij zich intensief bezig gehouden met onderwerpen als de Omgevingsvisie, de decentralisatie van de Wmo, de woningbouw en de nieuwe gemeentelijke werkwijze EPOS.’

In Ommen liggen diverse forse opgaven te wachten. ,,De ChristenUnie heeft daar de vorige periode geen deel uitgemaakt van de coalitie en het college, dus er zijn veel ambities, ook als het gaat om het proces van bestuurlijke vernieuwing en bestuurskracht. Ik denk dat ik mij daar goed kan blijven ontwikkelen. Ik kijk met een goed gevoel terug op mijn periode in Staphorst en ben benieuwd naar mijn toekomst in Ommen. De Ommer gemeenschap kan in mij een betrokken wethouder verwachten. Ik ga voor vormen van coöperatief bestuur.”

Bart Jaspers Faijer kent Ommen op zijn duim vanuit de tijd dat hij directeur was van Stimuland en kantoor hield in Ommen en Vilsteren. ,,Daar heb ik ook geleerd netwerken te bouwen en samenwerking met strategische partners te organiseren.” Voor zijn tijd bij Stimuland werkte Bart Jaspers Faijer zes jaar als directeur van een landbouwprogramma in Burkina Faso. Als voorzitter van een schoolbestuur en ouderling van de Hervormde Gemeente te Rouveen heeft hij zich ook op andere maatschappelijke terreinen actief ingezet. Voor de ChristenUnie is hij actief als voorzitter van de programmacommissie voor de Provinciale Staten 2019.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten