Belangrijke apps voor freelancers

Het leven van een freelancer is een heerlijk bestaan. Natuurlijk heb je het druk, misschien nog wel veel drukker dan iemand die in loondienst werkt. Maar je hebt meer vrijheid om je tijd in te delen. Even ontspannen, dan trek je er even op uit. De omgeving van Ommen is wonderschoon en leent zich heel goed om er even op uit te trekken, op zoek naar rust en inspiratie.

Het is niet zo verwonderlijk dat steeds meer mensen hun baan opzeggen en freelancer worden. De druk van deadlines, de onzekerheid of je wel voldoende werk houdt en het winnen van nieuwe klanten is de keerzijde van het bestaan als freelancer. In het huidige digitale tijdperk bezitten veel mensen een smartphone en als succesvolle freelancer is dit wel onmisbaar. Om je leven als zelfstandige een stuk makkelijker te maken, noemen we hier enkele apps die je niet mag missen.

Toggl

Wanneer je een startende ondernemer bent, zijn er veel belastingvoordelen waar je gebruik van kan maken. Deze voordelen zijn bijzonder groot en verlagen je belastbare inkomen aanzienlijk. Een van de voorwaarden om voor deze belastingaftrek in aanmerking te komen, is dat je voldoet aan de urennorm van 1225 uren per jaar. Het is dan ook erg belangrijk dat je een urenregistratie bijhoudt om daarmee aan te tonen dat je aan deze voorwaarde voldoet. Nu kan je je uren bijhouden in een spreadsheet, maar het is veel handiger om Toggl te installeren. Neem je even pauze, bijvoorbeeld om te spelen tegen live dealers en je geluk te beproeven, dan pauzeer je de timer. Je gebruikt de timer om de tijd bij te houden en vervolgens worden de uren ingevuld en weergegeven in een mooie grafiek. De app is in een gratis en betaalde versie beschikbaar.

Forest

Je wilt altijd bereikbaar zijn voor je klanten en daarom ligt je telefoon standaard naast je. Maar wanneer je merkt dat je te vaak onnodig met je telefoon bezig bent, gaat dat ten koste van je werkzaamheden. Forest is een handige en vooral grappige app die je helpt om de telefoon links te laten liggen. Je stelt op voorhand vast hoe lang je je telefoon links laat liggen. Terwijl de timer loopt, groeit je boom met als doel een compleet bos te maken. Pak je toch je telefoon, dan moet je weer opnieuw beginnen. Merk je dat je moeite hebt om ook met de app de focus te houden, neem dan pauze en maak een korte wandeling of fietstocht door de omgeving van Ommen.

Hootsuite

Voor steeds meer ondernemers is social media een belangrijk onderdeel van hun werkzaamheden, bijvoorbeeld om het consumentengedrag te analyseren of om naamsbekendheid te genereren. Ben je als freelancer actief op diverse social media en gebruik je het voor verschillende analyses, dan is Hootsuite voor jou ideaal. Met Hootsuite deel je heel eenvoudig bestanden, analyseer je het klikgedrag van je (potentiële) klanten en plan je het automatisch plaatsen van berichten in. De app bestaat al een tijd, maar is onmisbaar voor ondernemers die veel met social media werken.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten