Reiziger Vechtdallijnen zeer tevreden over netheid en veiligheid

De Vechtdallijnen, vorig jaar de grootste stijger op de ranglijst van de OV-Klantenbarometer, worden nog steeds hoog gewaardeerd. Het traject Zwolle-Emmen behaalt een gemiddelde van 7,6. Almelo-Mariënberg krijgt een 7,4. De aspecten netheid, vriendelijk personeel en comfort scoren boven landelijk gemiddeld.

 
De gedeputeerden Gerrit Jan Kok en Henk Brink, verantwoordelijk voor het openbaar vervoer in de provincies Overijssel en Drenthe, zijn blij met de hoge waardering van de reizigers. “Samen met de vervoerder Arriva blijven we investeren in Vechtdallijnen om de kwaliteit en dienstverlening voor de reizigers nog verder te verbeteren. Het vervoer wordt hiermee ook aantrekkelijker voor nieuwe reizigers.”

 
Zoals alle regionale treindiensten van Arriva scoren de Vechtdallijnen hoog op instapgemak (Zwolle-Emmen 8,9 en Almelo-Mariënberg 8,8). Deze hoge cijfers zijn te verklaren doordat alle treinen een lage instap hebben en daardoor voor alle reizigers goed toegankelijk zijn. Ook de waardering voor de sociale veiligheid is licht gestegen met een gemiddelde van 7,9, wat daarmee 0,2 punt hoger ligt dan het landelijk gemiddelde van 7,7.

 
Op de aspecten netheid, vriendelijk personeel en comfort scoren beide trajecten bovengemiddeld. Zwolle-Emmen en Almelo-Mariënberg worden respectievelijk beoordeeld met een 8,1 en een 7,6 op netheid (landelijk 7,2), een 8,1 en een 7,8 op vriendelijkheid (landelijk 7,4) en een 7,2 en een 7,0 op comfort (landelijk: 6,8). Als aandachtspunt geven reizigers de informatievoorziening rondom vertragingen. Arriva rijdt, in opdracht van de provincies Overijssel en Drenthe, sinds eind 2012 Vechtdallijnen met 14 treinen.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten