Kersttentoonstelling Tinnen figuren Museum

Van 13 december 2014 tot en met 4 januari 2015 zijn volwassenen en kinderen van harte ‘Wellekome’ op de gezellig gevarieerde kersttentoonstelling van het Tinnen Figuren Museum, Markt 1, Ommen. Dit jaar overheersen tinnen kerstfiguren en – versiering de tentoonstelling.

Veel van deze figuren zijn afkomstig van tinnegieterij Wilhelm Schweitzer uit Diessen am Ammersee. Deze ambachtelijk gieterij is één van de oudste ateliers van tinnen figuren. In 1796 stichtte goudsmid Adam Schweitzer zijn tinnegieterij. Van Sollnhofer leisteenplaten die van de bouw van de Diessener kloosterkerk waren overgebleven maakte Adam gietvormen van heiligenfiguren en amuletten voor pelgrims naar de  bedevaartsplaatsen rond de Ammersee.

Koninklijke kerstfiguren
Adams kleinzoon, die voor het gemak ook Adam (1855-1914) heette, was een zeer begaafd graveur en tinnegieter. Hij bedacht de beroemde en unieke filigraan tinnen figuren waarmee de Beierse koning Ludwig II de kerstbomen in zijn paleizen in München en  Neuschwanstein liet versieren.

Deze antieke kerstversiering van koning Ludwig II vult een belangrijk deel van deze tentoonstelling, tezamen met latere kerstversiering van de nog steeds bedrijvige tinnegieterij Wilhelm Schweitzer en van andere gieterijen.

Activiteiten voor  de jeugd
Kinderen kunnen tinnen kerstfiguren beschilderen. Kijk voor een actueel overzicht van het aanbod op www.tinnenfigurenmuseum.nl

Reserveren is noodzakelijk en kan via kantoor@tinnenfigurenmuseum.nl of 0529-454500 (tijdens de tentoonstelling tussen 11.00 en 15.00 uur). Er is beperkt plaats, dus reserveer tijdig

Kerstsfeer
Het hele museum is gedurende de tentoonstellingsperiode in kerstsfeer gehuld. Deze feestelijke aankleding maakt een bezoek aan het museum tot een must voor jong en oud.

Weet wat je viert
Laat u tijdens uw bezoek aan ‘U zijt Wellekome’ verrassen door de  verhalen over eeuwenoude tradities van onze winterse feestdagen van St. Maarten, St Nicolaas, Kerst en Drie Koningen.

Artikel delen:
Foto's 2
Gerelateerde berichten