Cultuurfonds Overijssel steunt 39 projecten

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel heeft in het derde kwartaal van 2020 € 110.830 toegekend voor 39 projecten op het gebied van cultuur en natuur in de provincie Overijssel. Opvallend is dat er minder aanvragen zijn dan voor de corona-crisis, terwijl de sector het zwaar heeft. Het Cultuurfonds Overijssel roept daarom cultuur- en natuurorganisaties op vooral aanvragen in te blijven dienen.

Enkele opvallende projecten die kunnen rekenen op een bijdrage zijn:

Stichting Concordia Kunst & Cultuur uit Enschede kan rekenen op een bijdrage van € 2.500 voor het Kunstproject ‘IK ben IK’ / superrrkunstkids’. Dit is een beeldend kunstproject waarin kinderen in de leeftijd van vier tot ongeveer twaalf jaar actief deelnemen aan kunst door ze enerzijds te betrekken bij het opzetten van een expositie en anderzijds kunstwerken te ervaren in hun bezoek. Een kindercuratorenteam kiest samen met de programmeur van Concordia de kunstenaars, schrijft begeleidende teksten en geeft rondleidingen door “hun” tentoonstelling.

Stichting Poppodium Twente ontvangt € 5.000 voor de aankoop van apparatuur voor het project Studio15 Talenthouse. Begin 2021 start Metropool Poppodium Twente onder de noemer ‘Studio15’, (educatieve) projecten voor jonge beginnende bands en amateurmusici/-dansers in samenwerking met professionals. Studio 15 wordt gevestigd in de kelder van Metropool en is dé plek in Enschede voor talentontwikkeling en werken aan toekomstperspectief voor jongeren. Hiervoor dienen verschillende (oefen)ruimtes te worden ingericht met apparatuur.

Blijf je aanvraag indienen!

Het Cultuurfonds Overijssel roept verenigingen en stichtingen in de cultuur- en natuursector op om vooral aanvragen voor financiële ondersteuning te blijven indienen. Ook dit jaar is het gebruikelijke budget te besteden. Juist nu is het zo belangrijk dat dit geld van onze schenkers en van de loterijen in de sector terecht komt, om te zorgen dat makers en initiatiefnemers zo snel mogelijk weer normaal aan de slag gaan zodra de beperkingen door de coronacrisis afnemen.

Over het Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is voorvechter van een samenleving waarin cultuur en natuur mensen verbinden en verrijken. Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen worden bijzondere initiatieven en talent gestimuleerd. We nodigen particulieren, stichtingen en bedrijven uit om ook een bijdrage te leveren, in geld, tijd of kennis. Zo versterken we cultuur en natuur ook voor de volgende generaties. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel is een van de twaalf provinciale afdelingen.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten