Lezing van Ccoba in de bibliotheek van Ommen

 

Geestelijke en morele verheffing, onderlinge waardering en wederzijdse hulp. Daarvoor staan de leden van het oude, internationale genootschap de Vrijmetselaren. In de Ccoba-lezing van dinsdag 14 december in de bibliotheek van Ommen neemt Huub Verberk het publiek mee in de wereld van de vrijmetselarij.

 

Vrijmetselarij is een internationaal verbreid en regionaal gestructureerd genootschap van mensen die streven naar geestelijke en morele verheffing, onderlinge waardering en wederzijdse hulp. De leden worden vrijmetselaren of maçons genoemd. Het is het grootste genootschap met rituelen en is wereldwijd verspreid. Al sinds 1734 is de vrijmetselarij ook in Nederland vertegenwoordigd.

Maar waar staat dit genootschap precies voor? Wat is verborgen achter de mystiek van deze organisatie? Vrijmetselarij is geen godsdienst, geen ideologie of levensbeschouwing. En zeker geen sekte of geheim genootschap. De Orde van Vrijmetselaren is een democratische vereniging, waarvan de leden streven naar verdieping van inzicht.

De vrijmetselarij onderscheidt zich van andere organisaties op dat terrein door haar bijzondere methode van werken. Zij maakt daarbij gebruik van symbolen en rituelen, die op zinnebeeldige wijze de levensloop van de mens uitbeelden.

De secretaris van de Vrijmetselaarsloge Fides Mutua uit Zwolle, Huub Verberk, neemt belangstellenden mee in de wereld van de vrijmetselarij.

Deze lezing wordt gehouden in de Bibliotheek Salland, in de vestiging Ommen. Het is aanbevolen om online te reserveren, omdat het aantal plaatsen vanwege corona niet onbeperkt kan zijn. De lezing wordt gehouden vanaf 20.00 uur.

De toegangsprijs voor deze lezing bedraagt 7 euro, bibliotheekleden betalen 5 euro en vrienden van Ccoba 3 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.bibliotheeksalland.nl/cc, in de Bibliotheek en ter plekke voor aanvang van de voorstelling.

De lezing wordt georganiseerd door Ccoba, de culturele commissie van de Bibliotheek Salland, vestiging Ommen.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten