Cultuur Platform Ommen (CPO) zoekt een nieuwe voorzitter

Na jarenlange inzet voor het culturele leven in Ommen stopt Dick de Boer als voorzitter van het Cultuur Platform Ommen (CPO). Het CPO en het college zijn daarom op zoek naar een nieuwe voorzitter die per 1 juni 2022 het culturele leven in Ommen aanjaagt.

Het CPO adviseert en informeert het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Ommen over negen culturele disciplines. Van muziek tot theater en van erfgoed tot subsidies. In de loop der jaren heeft het CPO meerdere initiatieven aangedragen zoals het panelenpad, de (junior) stadsdichter en de uitreiking van de cultuurprijs Ommen. Het CPO heeft bijgedragen aan het cultuur en erfgoedbeleid 2021-2030.

De voorzitter vertegenwoordigt het Cultuur Platform Ommen, organiseert elke twee maanden een vergadering, zit deze voor en brengt hierover verslag uit. Verder is de voorzitter zakelijk onafhankelijk en heeft daarnaast gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen, houdt overzicht, is procesgericht en is een bindende factor binnen het Cultuur Platform.

 

Wilt u vrijwillig een bijdrage leveren aan het bevorderen van de cultuur en het erfgoed in de gemeente Ommen? Wacht dan niet en meld u voor 16 mei 2022 aan door een mail met korte motivatiebrief te sturen naar ron.bethlehem@ommen.nl.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten