Lezing over Molukse gemeenschap in Ommen

In de Ccoba-lezing van oktober neemt Pieter Siwabessy belangstellenden mee langs de veelbewogen maar relatief onbekende geschiedenis van de Molukkers in Nederland. Het is op dinsdag 18 oktober te doen in de Bibliotheek van Ommen. 

Geschiedenisdocent en derde generatie Molukker Pieter Siwabessy (foto) vraagt aandacht voor de complexe geschiedenis van de Molukse gemeenschap in dit land. Een zwarte bladzijde uit de Nederlandse geschiedenis die onderbelicht is.

Zeventig jaar geleden kwamen ruim 12.000 Molukkers noodgedwongen naar Nederland, waar ze aan hun lot werden overgelaten. Siwabessy: “Dat is een groot pijnpunt. Geschiedenisboeken wijden er maar een paar regels aan. Molukkers moeten erkenning krijgen, worden gezien en gehoord. Daarnaast is het ook belangrijk dat Nederlanders hun eigen geschiedenis kennen.”

De lezing wordt gehouden in de Bibliotheek Salland, vestiging Ommen. Het is aanbevolen om online te reserveren. De lezing wordt gehouden om 20.00 uur.

De toegangsprijs voor deze lezing bedraagt 7 euro, bibliotheekleden betalen 5 euro en vrienden van Ccoba 3 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.bibliotheeksalland.nl/ccoba, in de bibliotheek en ter plekke voor aanvang van de voorstelling.

De lezing wordt georganiseerd door Ccoba, de culturele commissie van de Bibliotheek Salland, vestiging Ommen.

 

(Ingezonden bericht)

Artikel delen:
Gerelateerde berichten