Gemeente Hardenberg betaalt gestegen energiekosten verenigingen

Sociaal-culturele en maatschappelijke organisaties kunnen van de gemeente Hardenberg een complete vergoeding krijgen voor de gestegen energiekosten in deze winterperiode (november 2022 – maart 2023). Dit geldt ook voor sportverenigingen met een eigen gebouw. Het college van B&W heeft de subsidieregeling ‘noodfonds energie Sociaal-culturele en maatschappelijke organisaties (inclusief sport) Hardenberg 2023’ vastgesteld.

 

De energiekosten voor sociaal-culturele en maatschappelijke organisaties zijn de afgelopen periode veel gestegen. De gemeente Hardenberg verwacht dat de landelijke vergoeding voor deze organisaties niet genoeg is om deze stijging te betalen. Het bestaan van verenigingen komt in gevaar. Vooral organisaties en verenigingen met een eigen gebouw of ruimte hebben het zwaar. Bijvoorbeeld sportverenigingen, dorpshuizen, wijkcentra en muziekverenigingen.

 

De gemeente heeft een regeling voor sociaal-culturele en maatschappelijke organisaties, en sportverenigingen. Hebben ze een eigen energiecontract? Of moeten ze alle energiekosten zelf betalen? Dan betaalt de gemeente mogelijk alle gestegen kosten. Deze bijdrage kan aangevraagd worden via de website.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten