Irene Driehuis neemt afscheid van gemeenteraad Coevorden

Irene Driehuis stopt na tien jaar als raadslid voor PAC in de gemeente Coevorden. Dinsdag 26 september was haar laatste raadsvergadering. Hoewel de 55-jarige inwoonster van Weijerswold nuchter is, vreest ze dat het afscheid toch emotioneel wordt. “Er zal wel een traantje vloeien.”

Ze kijkt terug op tien mooie en vooral leerzame jaren, waarin ze vier jaar fractievoorzitter was, zo staat te lezen op de gemeentelijke website. “Zonder al deze ervaring had ik mijn huidige functie niet aangedurfd”, beseft ze. Sinds mei is Driehuis directeur van een klantcontactcenter, waar ze al werkzaam was als HR-adviseur. En juist die functie maakt dat de combinatie met het raadslidmaatschap vrijwel onmogelijk is. Toch voelt het voor haar niet als een vertrek. “Ik ga de komende twee jaar door als burgercommissielid. Je werkt dan meer op de achtergrond. Ik vind het fijn dat ik op deze manier mijn derde termijn vol kan maken. Je wordt immers voor vier jaar gekozen.”

Ze vertrekt naar eigen zeggen met een gerust hart. “Ik heb een prima opvolger in de persoon van Lars Hoedemaker, die al de nodige raadservaring heeft en de laatste jaren burgercommissielid was. Ik kijk uit naar mijn nieuwe rol.”

Artikel delen:
Gerelateerde berichten