Vilsteren pakt weer eens een punt

In de 5e klasse A heeft Vilsteren met 2-2 gelijk gespeeld tegen Langeveen. Het was al meer dan vijf maanden geleden dat Vilsteren een punt pakte.

 

In de eerste helft was het een gelijkwaardige wedstrijd. Al kwam Vilsteren wel op een voorsprong. In de 12e minuut maakte Jelle Miens de eerste treffer voor Vilsteren. Het doelpunt viel uit een voorzet en werd bij de eerste paal afgerond door Miens. Lang kon Vilsteren niet genieten van de voorsprong. Acht minuten later maakte Langeveen alweer gelijk. Thijs Averes was de doelpuntenmaker.

 

In de tweede helft was Vilsteren beter. “Wij waren de bovenliggende partij”, aldus de trainer van Vilsteren Dick Runherd. Toch scoorde Langeveen in de 45e minuut de 2-1. Weer was Thijs Averes de maker van het doelpunt. In de 83e minuut scoorde Vilsteren de 2-2. Ditmaal was Jeffrey Feijen de maker. Het doelpunt viel uit een vrije trap. De keeper van Langeveen hield de bal niet stevig genoeg in zijn handen en Feijnen schoot de rebound in het doel. Vilsteren had daarna nog een kans op de 2-3. Runherd: “We mistte die kans jammer genoeg. Maar ik denk toch dat 2-2 een terechte uitslag is geweest gezien de gehele wedstrijd.”

 

Vilsteren staat op de laatste plek in 5A met slechts vijf punten. Degraderen is niet mogelijk in de 5e klasse. Runherd heeft goeie hoop dat het volgend seizoen beter zal gaan met Vilsteren: “Volgend seizoen krijgen we veel versterking. We hopen dan ook dat we volgend seizoen kunnen eindigen in de middenmoot, dat is wel onze doelstelling voor aankomend seizoen.” Volgende week gaat Vilsteren op bezoek bij Mariënheem.

 

Langeveen blijft op plek elf staan met nu twintig punten. Langeveen hoeft volgende week niet te spelen. Hun laatste wedstrijd is op 10 mei.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten