OVC’21 blijft Vierdeklasser

Ook volgend seizoen is OVC’21 actief in de Vierde klasse. De ploeg overleefde de nacompetitiewedstrijden tegen SV Wissel. Vorige week legden de Ommenaren in Epe de basis door met 2-4 te winnen. Op het eigen Sportpark Westbroek eindigde het maandagmiddag in 1-1, wat voor OVC’21 volstond voor handhaving in de Vierde klasse.

 

 

Ondanks de riante uitgangspositie was het nog even schrikken voor de Ommenaren. Al na dertig seconden kwamen de bezoekers op een 0-1 voorsprong. Na de vroege tegengoal regende het kansen voor OVC’21. De ploeg raakte twee keer de paal en moest tot de veertigste minuut wachten op de verdiende gelijkmaker. Na een goede steekpass van Stefan Herbrink tekende Koen Daman voor de 1-1.

 

 

In de tweede helft kreeg OVC genoeg mogelijkheden om afstand te nemen van Wissel, maar de ploeg was zeer slordig in de afwerking. Ondertussen leverden beide ploegen genoeg strijd op het veld. De jonge scheidsrechter Smeenk had het lastig en deelde maar liefst tien gele kaarten uit. Twee daarvan gingen naar OVC’er Jeroen Legebeke, waardoor de Ommenaren in de laatste minuten met een man minder stonden.

 

 

Doelpunten vielen er niet meer en dus blijft OVC’21 behouden voor de Vierde klasse. “De opluchting is groot”, verzuchtte trainer Hendri Zwinselman. “Dit soort wedstrijden in de nacompetitie zijn toch altijd zware bevallingen. Maar over twee wedstrijden hebben we verdiend gewonnen van Wissel, wij waren de ploeg met de meeste kwaliteit.”

 

 

Voetballend Ommen wordt het doemscenario van twee degraderende eerste elftallen bespaard. Een aantal weken geleden vloog OZC uit de Tweede klasse van het zaterdagvoetbal. OVC’21 kruipt door het oog van de naald en kan de handhaving gaan vieren.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten