Wandeling in en rond kasteel Eerde

Binnen genieten van de grandeur van een kasteel en buiten wandelen over een afwisselend landgoed. Op woensdag 22 juli wandelt de boswachter van Natuurmonumenten in en rond kasteel Eerde. Normaal gesproken is het kasteel niet te bezoeken, maar nu wel.

 

De boswachter start om 14.00 uur bij de parkeerplaats bij kasteel Eerde aan de Kasteellaan 1 in Ommen. De tocht duurt ongeveer twee uur en honden kunnen niet mee. Vooraf reserveren is noodzakelijk, dat kan via www.natuurmonumenten.nl/agenda. Leden van Natuurmonumenten betalen €5,00, niet-leden €8,00. Kinderen tot en met 12 jaar betalen respectievelijk €4,00 of €7,00.
Majestueus en imposant aan de buitenkant. De binnenkant is dat zeker ook: een zwevende trap, prachtige gobelins en een kroonluchter. Het kasteel heeft een bewogen geschiedenis, van een roofridder als eerste bewoner tot zelfs de Orde van de Ster.
Landgoed Eerde is heel afwisselend: een trots kasteel, zandweggetjes, houtwallen, (park)bos, oude bomen en karakteristieke boerderijen. De boswachter kent alle mooie plekjes.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten