Flatertoernooi weer groter

Zaterdag 5 september start het Flatertoernooi van volleybalvereniging Volco uit Ommen. Het toernooi dat dit jaar voor de 11e keer wordt georganiseerd kent wederom 3 wedstrijddagen en gaat over twee weekenden. Elk team van Volco speelt daarin 3 wedstrijden tegen minimaal gelijkwaardige tegenstanders. Naast 5 september wordt er ook gespeeld op 11 en 12 september. Het toernooi is zo na de vakantie weer een goede voorbereiding op het nieuwe seizoen. Totaal zijn er meer dan 70 teams aangemeld en zij spelen samen 120 wedstrijden. “Een hele klus om aan de wensen van alle teams te voldoen. Ik heb niet de illusie dat dat allemaal is gelukt, maar we komen een heel eind. En…we zijn er klaar voor”. aldus Ronald Bakker, hoofd van de organisatie van het Flatertoernooi en belast met de werving van teams en het wedstrijdprogramma.

Zaterdag 5 september
Op de eerste dag komen alle dames- en meisjes selectieteams in actie. Meisjes A en C beginnen om 9.00 uur, Meisjes B en dames 6 om 12.30, Dames 1, 2 en 3 om 15.30 uur
Dames 1 speelt tegen Rivo D2 uit Rijssen, Bevers 3 uit Lemelerveld en VVC D1 uit Vught.
Dames 2 komt uit regen Gemini-S D1 uit Hilversum, Sudosa-Desto D3 uit Assen en Bevers D4 uit Lemelerveld.Dames 3 speelt tegen Gemini-S D2 uit Hilversum, Thriantha D1 uit Schoonebeek en VC Krimpen D1 uit Krimpen aan den IJssel. Meisjes A1 treft Sudosa-Desto uit Assen A1, Set Up A1 uit Balkbrug en Oranje Nassau A1 uit Groningen. Meisjes B1 speelt tegen Tjoba B1 uit Klazienaveen, DAC Dedemsvaart en Sudosa-Desto uit Assen. Meisjes C1 tenslotte neemt het op tegen Olhaco C1, Sudosa-Desto C2 en DAC C1
Dames 6 speelt ook har Flatertoernooi op  september. Vonk D4 uit Coevorden is 1 van de tegenstanders. De andere twee teams zijn nog niet bekend. Hier kunnen verenigingen nog voor aanmelden. (dames 3e klasse)

Vrijdag 11 september
De vrijdag is het een echte ‘Mannendag’ en komen heren 1 en heren 2 in actie.
Heren 2 neemt het op tegen Salvora H1 uit Raalte, Pegasus H1 uit Zwartsluis en DAC H2 uit Dedemsvaart. Heren 1 krijgt het waarschijnlijk behoorlijk voor de kiezen in wat aanvoerder Rian Gerrits noemt “de sterkste line up ooit” Heren 1 speelt tegen Rivo Rijssen H2, Set Up IJsselmuiden H1 en WVC Volley H1 uit Wierden. Allemaal 3e divisieploegen. Volco speelt zelf een klasse lager. De wedstrijden beginnen om 19.00 uur

Zaterdag 12 september
Dit jaar voor het eerst zijn is ook de CMV jeugd aan het programma toegevoegd en kunnen ook de kinderen van niveau 5 en 6 wedstrijden spelen. Er zijn totaal 14 teams in deze categorie. Waarvan 5 van Volco. Verder teams van SVS Schalkhaar, Bevers Lemelerveld, Dalvo uit Dalfsen en Salvora uit Raalte. De CMV jeugd start om 9.00 uur. Om 11.30 is het de beurt aan de C Jeugd.
Meisjes C2 speelt tegen Devolco’88 JC uit Deventer, Volco C4 en DAC C1 uit Dedemsvaart.
Meisjes C3 speelt neemt het op tegen Devolco C1, Rood Wit C1 uit Wijhe en SCS C1 uit Schalkhaar
Meisjes C4 speelt dus ook tegen Volco C2 en verder tegen Devolco’88 en DAC C1
Dames 4 en 5 zijn dan aan de beurt. De teams die beide in de tweede klasse uit komen spelen respectievelijk tegen HVC D1 uit Den Ham, VVC D2 uit Vucht en Bevers 5 uit Lemelerveld (D4)
en Tyfoon D1 uit Stadskanaal, Bevers 5 uit Lemelerveld en VVC D2 uit Vught staan tegenover D5

Meisje B2 en Meisjes B3 spelen vanaf 16.00 uur tegen elkaar en treffen beiden ook DAC B2 uit Dedemsvaart, en Rood Wit’75 uit Wijhe. Meisjes A2 doet het licht uit nadat zij hun wedstrijden tegen VVC Vught A1, DAC A1 uit Dedemsvaart en Bevers MA1 uit Lemelerveld.

Publiek is alle dagen van harte welkom en natuurlijk is de entree gratis! Een dergelijk evenement kan natuurlijk niet meer zonder vrijwilligers en sponsoring. Wij danken hierbij Flater Eten en Drinken, De Rechter van Ommen en Stadsdrogist Wermink voor hun bijdrage en alvast alle vrijwilligers voor hun nog te bewijzen diensten. Tot Flater!!

 

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten